• Soldații norvegieni dau următorilor recruți lenjeria intimă folosită.
  • Norvegia trece printr-o mare criză de echipament militar.
  • Din cauza pandemiei, armata Norvegiei are probleme cu aprovizionarea.
  • Norvegia apără de Rusia frontiera de nord a NATO.
  • 80.000 de tineri și tinere fac anual un stagiu militar în Norvegia.

Sus armele, jos lenjeria! Soldații la termen din Norvegia predau la sfârșitul stagiului militar nu doar mitraliera, ci și lenjeria intimă: chiloții, șosetele și sutienele folosite, în cazul femeilor.

Până acum plecau cu ele acasă. Din cauza pandemiei, armata Norvegiei a început să aibă probleme cu aprovizionarea și a rămas fără lenjerie pentru recruți. Oficialii spun că lenjeria intimă este verificată și dezinfectată înainte să fie dată altora.

Grave penurii de echipamente şi îmbrăcăminte pot afecta și securitatea soldatului, avertizează, însă, un reprezentant al soldaților în termen.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cu șosete refolosite, Norvegia apără de Rusia frontiera de nord a NATO. În fiecare an, convoacă aproape 8.000 de tineri și tinere în serviciul militar. Criza face să pară amuzant un clip de promovare în care Norvegia explică: facem antrenamente militare pentru ca nimic sa nu ne tulbure pacea

„De ce primește Norvegia cele mai noi avioane de luptă, submarine avansate și avioane de supraveghere? De ce trebuie să trimitem cei mai buni tineri ai noștri în păduri, în munți sau în spatele ecranului? Ce vrem noi, ca națiune, să realizăm? Nimic…absolut nimic…”, se arată în videoclipul de promovare al armatei norvegiene.