• Angajata de la urbanism ar fi semnat certificate necorepunzătoare realității.
  • Procurori: A fost încălcat dreptul la integritate corporală și viață.
  • Primarii din Gura Vadului sunt cercetați pentru abuz în serviciu.

Funcționara de la urbanism de la primăria din Prahova de care aparține Ferma Dacilor a fost arestată preventiv. Anchetatorii spun că Luiza-Laura Anghelina este şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

Angajata de la urbanism de la Primăria din Gura Vadului a emis, împreună cu primarii care erau în funcție în acel moment certificate pentru lucruri care nu corespundeau realității din teren.

Procurorii consideră că a vătămat dreptul celor care s-au cazat în unitatea turistică de a beneficia de servicii cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor, precum și drepturile fundamentale la integritate corporală și viață. În același dosar sunt cercetați pentru abuz în serviciu și fostul și actualul primar al comunei.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, este arestat preventiv pentru distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. Alte două persoane implicate în administrarea afacerii sunt în arest la domiciliu.

Opt oameni, cinci adulți și trei copii au murit în incendiul de la Ferma Dacilor.

Citește și