• Cercetătorii îndeamnă o mai mare conștientizare a publicului cu privire la riscurile potențiale ale nivelurilor excesive de zgomot.
  • Analiza sugerează că nivelurile de sunet raportate în studiile efectuate pe mai mult de 50.000 de jucători se apropie sau depășesc adesea limitele de siguranță premise.
  • „Descoperirile sugerează că poate fi nevoie de prioritizare a intervențiilor, cum ar fi inițiativele axate pe educație și conștientizarea riscurilor potențiale ale jocurilor de noroc,”

Jucătorii de jocuri video din întreaga lume riscă pierderea permanentă a auzului din cauza zgomotului persistent în urechi, conform unei analize globale sistematice a tuturor dovezilor disponibile.

Analiza sugerează că nivelurile de sunet raportate în studiile efectuate pe mai mult de 50.000 de jucători se apropie sau depășesc adesea limitele de siguranță permise. Și având în vedere popularitatea jocurilor video la nivel global, sunt necesare eforturi mai mari de sănătate publică pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile potențiale, au îndemnat cercetătorii.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

În timp ce castile și locurile cu muzică au fost recunoscute ca surse de niveluri de sunet potențial nesigure, s-a acordat puțină atenție riscului potențial al jocurilor video asupra pierderii auzului, au spus cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud și Organizația Mondială a Sănătății.

Jucătorii joacă adesea la niveluri de sunet de mare intensitate și timp de câteva ore la un moment dat, a constatat recenzia. Estimările indică că au existat peste 3 miliarde de jucători în întreaga lume în 2022.

Analiza a 14 studii globale care au implicat mai mult de 53.000 de oameni a constatat că nivelurile de zgomot sunt adesea aproape sau depășesc limitele sigure. De asemenea, oamenii tind să joace pentru perioade lungi de timp, în timp ce zgomotele de impuls – cum ar fi sunetele de împușcare – pot fi foarte mari, au spus cercetătorii.

Studiul, publicat în revista BMJ Public Health, a concluzionat că „jucătorii care ascultă la niveluri de sunet de mare intensitate și pentru perioade lungi de timp pot fi expuși riscului de pierdere permanentă a auzului indusă de sunet și/sau tinitus”.

Acesta a adăugat: „Descoperirile sugerează că poate fi nevoie de prioritizare a intervențiilor, cum ar fi inițiativele axate pe educație și conștientizarea riscurilor potențiale ale jocurilor, care pot ajuta la promovarea ascultarii în siguranță în rândul jucătorilor”.

Citește și