• „Nu dorim război, dar nu avem intenția de a-l evita”, a declarat Kim, citat de KCNA.
  • Kim a declarat că a ajuns la concluzia că unificarea cu Sudul nu mai este posibilă.
  • Kim a declarat că ar trebui modificată constituția pentru a-i învăța pe nord-coreeni că Sudul este un „dușman primar și un inamic principal invariabil”.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut luni modificarea Constituției pentru a se asigura că Coreea de Sud este văzută ca „inamicul principal” și a avertizat că țara sa nu intenționează să evite războiul în cazul în care acesta ar avea loc, scrie Reuters.

Într-un discurs ținut în fața Adunării Supreme a Poporului, parlamentul de cauciuc al Coreei de Nord, Kim a declarat că a ajuns la concluzia că unificarea cu Sudul nu mai este posibilă și a acuzat Seulul că urmărește prăbușirea regimului și unificarea prin absorbție. Kim a declarat că ar trebui modificată constituția pentru a-i învăța pe nord-coreeni că Sudul este un „dușman primar și un inamic principal invariabil” și pentru a defini teritoriul Nordului ca fiind separat de cel al Sudului.

„Nu dorim război, dar nu avem intenția de a-l evita”, a declarat Kim, citat de KCNA.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Coreea de Nord ar trebui, de asemenea, să planifice „ocuparea completă, subjugarea și revendicarea” Coreei de Sud în cazul unui război, iar sud-coreenii nu ar mai trebui, de asemenea, să fie numiți compatrioți, a adăugat Kim, cerând întreruperea tuturor comunicațiilor intercoreene și distrugerea unui monument dedicat reunificării din Pyongyang.

Trei organizații care se ocupă de unificare și de turismul intercoreean vor fi, de asemenea, închise, a adăugat presa de stat. Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, în cadrul unei reuniuni a cabinetului, a declarat că Pyongyangul este „antinațional” pentru că a numit Sudul o țară ostilă.

Citește și