• OCDE evaluează strategia României pentru economia digitală.
  • Ministrul Bogdan Ivan crede că aderarea la OCDE ar putea fi cea mai importantă dupa NATO și UE.
  • Adrian Codrilașu: „România are un anumit nivel de dezvoltare care este compatibil cu OCDE”.

O echipă de experți din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică evaluează strategia României cu privire la investițiile în domeniul economiei digitale. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, consideră că obiectivul aderării României la OCDE ar putea fi cea mai mare realizare după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Ar putea fi vorba doar de o mișcare politică care să vină în completarea aderării maritime și aeriene la spațiul Schengen?

Care sunt șansele României în ceea ce privește aderarea la OCDE?

„Șansele sunt mari. România are economie de piață. Are un anumit nivel de dezvoltare care este compatibil cu OCDE. Însă OCDE are anumite standarde care se referă la drepturile omului, politica economică, drepturile investitorilor, unde, România, încă mai are de lucru”, a declarat Adrian Codirlașu, analist economic, pentru Aleph News.

De ce nu am reușit să bifăm criteriile necesare până acum?

„Cele de bună guvernanță în companiile deținute de stat. Partea de politică economică, drepturile omului. Pe asta pune OCDE accent, iar România mai are de revizuit aceste lucruri”, a mai adăugat acesta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și