• YouTube a fost acuzat luna trecută de autoritățile saudite că a permis reclame nepotrivite care încălcau valorile islamice.
  • Un videoclip de pe site-ul Al Ekhbariya a susținut că serviciul de streaming promovează homosexualitatea prin concentrarea excesivă asupra homosexualilor.
  • Filmul de animație Lightyear, care prezenta un sărut între persoane de același sex, ar fi fost interzis în regat și în Emiratele Arabe Unite în luna iunie.

Statele arabe din Golf au cerut ca Netflix să elimine toate conținuturile considerate a încălca valorile și principiile islamice și societale, relatează presa saudită. Materialele recente, inclusiv cele realizate pentru copii, contravin reglementărilor, au avertizat într-o declarație autoritățile de supraveghere a mass-media din Arabia Saudită și din Consiliul de Cooperare din Golf. Aceasta nu a oferit detalii suplimentare.

Dar televiziunea saudită de stat a arătat clipuri neclare din serialul de animație Jurassic World: Camp Cretaceous, în care două adolescente mărturisesc că se iubesc și se sărută. Imagini din controversatul film francez Cuties au apărut, de asemenea, în reportajul realizat de Al Ekhbariya TV, împreună cu o legendă care acuză Netflix că este o acoperire cinematografică pentru mesaje imorale care amenință educația sănătoasă a copiilor. Un alt videoclip de pe site-ul Al Ekhbariya a susținut că serviciul de streaming promovează homosexualitatea prin concentrarea excesivă asupra homosexualilor.

Canalul a intervievat, de asemenea, mai multe personalități publice cu care a făcut acuzații similare și a cerut autorităților să ia măsuri imediate. Netflix a fost contactat pentru a elimina acest conținut, inclusiv conținutul adresat copiilor, și pentru a asigura respectarea legilor, se arată în declarația comună a Comisiei generale saudite pentru mass-media audiovizuale și a Comitetului CCG al oficialilor din mass-media electronică. autoritățile vor urmări respectarea directivelor, iar în cazul în care conținutul care încalcă legea continuă să fie difuzat, vor fi luate măsurile legale necesare, au avertizat acestea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Nu a existat un răspuns imediat la acuzațiile Netflix. Deși Arabia Saudită, condusă de musulmanii sunniți, nu are legi privind orientarea sexuală sau identitatea de gen, relațiile sexuale în afara căsătoriei, inclusiv sexul homosexual, sunt strict interzise. Conform interpretării legii islamice din această țară, comportamentul sexual consensual între persoane de același sex este pedepsit cu moartea sau cu biciuirea, în funcție de gravitatea percepută a cazului.

În aprilie, cinematografele din Arabia Saudită nu au proiectat filmul Doctor Strange în Multiversul nebuniei, după ce Disney a refuzat cererea autorităților saudite de a tăia ceea ce au numit referințe LGBTQ. Iar filmul de animație Lightyear, care prezenta un sărut între persoane de același sex, ar fi fost interzis în regat și în Emiratele Arabe Unite în luna iunie.

Între timp, YouTube a fost acuzat luna trecută de autoritățile saudite că a permis reclame nepotrivite care încălcau valorile islamice.