• O femeie mexicană care a făcut închisoare pentru legăturile sale cu traficul de droguri dă în judecată Netflix.
  • Sandra Ávila Beltrán susține că serialul TV ,,Queen of the South” se bazează pe viața ei.
  • Cunoscută drept „Regina Pacificului” , povestea vieții sale seamănă cu siguranță cu scenariul unei telenovele.

O mexicancă care a fost închisă pentru trafic de droguri, numită de mass-media „La Reina del Pacífico” , a lansat o procedură administrativă împotriva Netflix pentru o presupusă utilizare ilegală a imaginii sale în serialul „Queen of the South” , potrivit AFP.

Sandra Avila Beltran, care a petrecut aproape opt ani în închisoare, cere 40% din profituri platformei, care găzduieşte acest serial, având în centrul său povestea unei traficante de droguri, a declarat săptămâna trecută avocatul acesteia, Israel Razo, pentru postul de televiziune Milenio.

Acesta îi afectează în mod direct imaginea” , a adăugat el.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Acţiunea sa vizează, de asemenea, canalul de televiziune în limba spaniolă difuzat în Statele Unite Telemundo, producătorul serialului.

Sandra Avila Beltran a sesizat Institutul mexican pentru proprietate industrială (IMPI). Potrivit lui Israel Razo, procedura în faţa IMPI precede o procedură judiciară.

O sursă apropiată acestui caz a confirmat marţi pentru AFP existenţa unei „proceduri administrative” , fără a oferi alte detalii.

Netflix nu comentează

Avila a fost reţinută la 28 septembrie 2007 într-un restaurant din Ciudad de Mexico împreună cu partenerul ei, columbianul Juan Diego Espinosa Ramirez, alias „tigrul„.

El a fost acuzat că a fost în contact cu „cartelul Sinaloa” al lui Chapo Guzman, care execută o condamnare pe viaţă în SUA.

Extrădată în SUA în 2012, Sandra Avila Beltran a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru conspiraţie criminală. Un an mai târziu, justiţia americană a anulat această sentinţă.

Trimisă înapoi în Mexic în 2013, ea a fost condamnată în septembrie 2014 la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Un judecător a eliberat-o în februarie 2015.

Ea „a fost întotdeauna achitată în toate recursurile şi procedurile penale” care au vizat-o, a precizat avocatul ei.

Serialul se bazează pe romanul „La Reina del Sur” (2002), al autorului spaniol Arturo Perez-Reverte.

Acesta spune povestea Terezei Mendoza (interpretată de actriţa mexicană Kate del Castillo), „o femeie de origine modestă” care „ajunge o legendă a narcotraficului” , potrivit rezumatului Netflix.

Al doilea sezon a câştigat în 2020 premiul Emmy pentru cel mai bun serial într-o altă limbă decât engleza.