• Atacatorul a fost membru al comunității până acum un an și jumătate.
  • Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul care fugea, care purta o armă.
  • Tresp descrie situația ca fiind „incredibil de confuză”.

Atacatorul din Hamburg este Philipp F., în vârstă de 35 de ani. A fost membru al comunității până acum un an și jumătate. „A părăsit comunitatea voluntar, dar nu în condiții bune”, spune Thomas Radsuweit.

Polițiștii au fost nevoiți să deschidă ușa închisă trăgând în fereastră. Între timp, împușcături se auzeau tot timpul. „Au văzut un potențial făptuitor fugind de ei. Au intrat tactic în celelalte clădiri. Au văzut primii oameni întinși pe podea în hol. Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul care fugea, care purta o armă.” Bărbatul a rămas apoi întins lângă pistolul său.

Tresp descrie situația ca fiind „incredibil de confuză”. Am primit o mulțime de informații, dintre care unele contradictorii. La început s-au acumulat indicii că făptuitorul ar fi fost deja găsit. Dar apoi au apărut videoclipuri de la o benzinărie învecinată, care sugerau că ar putea exista un al doilea făptuitor. Dar acest lucru nu a fost confirmat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Atacatorul n-are background si nici profil terorist. La casa lui s-a gasit multă munitie. Atacatorul nu are antecedente penale, a fost in Martorii lui Iehova. A părăsit congregația acum 18 luni.