• Atacatorul a fost membru al comunității până acum un an și jumătate.
  • Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul care fugea, care purta o armă.
  • Tresp descrie situația ca fiind „incredibil de confuză”.

Atacatorul din Hamburg este Philipp F., în vârstă de 35 de ani. A fost membru al comunității până acum un an și jumătate. „A părăsit comunitatea voluntar, dar nu în condiții bune”, spune Thomas Radsuweit.

Polițiștii au fost nevoiți să deschidă ușa închisă trăgând în fereastră. Între timp, împușcături se auzeau tot timpul. „Au văzut un potențial făptuitor fugind de ei. Au intrat tactic în celelalte clădiri. Au văzut primii oameni întinși pe podea în hol. Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul care fugea, care purta o armă.” Bărbatul a rămas apoi întins lângă pistolul său.

Tresp descrie situația ca fiind „incredibil de confuză”. Am primit o mulțime de informații, dintre care unele contradictorii. La început s-au acumulat indicii că făptuitorul ar fi fost deja găsit. Dar apoi au apărut videoclipuri de la o benzinărie învecinată, care sugerau că ar putea exista un al doilea făptuitor. Dar acest lucru nu a fost confirmat.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Atacatorul n-are background si nici profil terorist. La casa lui s-a gasit multă munitie. Atacatorul nu are antecedente penale, a fost in Martorii lui Iehova. A părăsit congregația acum 18 luni.