Autoritățile mexicane au publicat prima fotografie cu fiul lui El Chapo după arestarea sa

  • O fotografie de identificare a fiului temutului șef de cartel El Chapo a fost publicată după ce capturarea sa a provocat confruntări sângeroase.
  • Ovidio – poreclit El Ratón” sau Șoarecele – este acum deținut într-o închisoare federală de maximă securitate din Mexico City.
  • Ovidio ar fi preluat conducerea cartelului Sinaloa după ce celebrul său tată, Joaquin El Chapo” Guzman, a fost extrădat în SUA în 2017.

O fotografie de identificare a fiului temutului șef de cartel El Chapo a fost publicată după ce capturarea sa a provocat confruntări sângeroase. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise în războiul total dintre armată și pistolarii cartelului în urma arestării lui Ovidio Guzman, în vârstă de 32 de ani.

Autoritățile mexicane au publicat astăzi imaginea bărbatului, în care acesta pare uimit în timp ce este luat în custodie. Ovidio – poreclit El Ratón” sau Șoarecele – este acum deținut într-o închisoare federală de maximă securitate din Mexico City.

Fotografia de identificare îl arată fără expresie, purtând un tricou gri, cu o bară întunecată peste ochi, el privește cu ochii mari în timp ce este interogat de ofițeri. Ovidio ar fi preluat conducerea cartelului Sinaloa după ce celebrul său tată, Joaquin El Chapo” Guzman, a fost extrădat în SUA în 2017.

El a fost capturat joi de forțele de securitate într-o acțiune dramatică, înaintea unei vizite a lui Joe Biden săptămâna viitoare. Aceasta a declanșat scene violente în tot Sinaloa, gangsterii din cartelul Sinaloa fiind în căutare de răzbunare. Autoritățile au fost nevoite să desfășoare elicoptere de luptă, sute de soldați și vehicule blindate în timp ce au izbucnit schimburi de focuri.

Unsprezece membri ai forțelor de securitate și 19 membri ai cartelului s-au numărat printre cei uciși. Ministrul Apărării din țară, Luis Cresencio Sandoval, a declarat că alte 21 de persoane au fost arestate în timpul operațiunilor. Mașini blindate cu mitraliere montate deasupra au fost văzute patrulând vineri în regiune, în timp ce trupele luptau pentru a recâștiga controlul.

Cel puțin 28 de persoane au fost rănite în schimburile de focuri, inclusiv opt civili. Gangsterii au invadat aeroportul internațional din Culiacan și au deschis focul asupra unui avion de pasageri în timp ce acesta rula pe pistă. O înregistrare video terifiantă arată cum pasagerii se ghemuiesc pe podea în timp ce gloanțele străpung fuselajul avionului vineri.