• Ordinul judecătorului Bruce Reinhart a mai spus că Trump poate examina materialele doar sub supravegherea directă a avocatului apărării”.
  • Procurorii susțin că Trump a păstrat cutii cu documente care includeau informații privind capacitățile de apărare și armament atât ale Statelor Unite, cât și ale țărilor străine.
  • Donald Trump a susținut că a cooperat cu anchetatorii și că nu a făcut nimic greșit în gestionarea documentelor.

Un judecător federal american a decis că echipa juridică a fostului președinte Donald Trump nu poate face publice dovezi legate de procesul federal al acestuia pentru acuzații legate de tezaurizarea și ascunderea de documente clasificate, scrie Al Jazeera.

Ordinul dat publicității luni, la șase zile după ce Trump a apărut pentru prima dată în instanță în acest caz, spune că dovezile – sau informațiile derivate din acestea – nu vor fi dezvăluite publicului sau presei, sau diseminate pe nicio platformă de știri sau de socializare, fără o notificare prealabilă și fără acordul Statelor Unite sau aprobarea Curții”.

Ordinul judecătorului Bruce Reinhart a mai spus că Trump poate examina materialele doar sub supravegherea directă a avocatului apărării sau a unui membru al personalului avocatului apărării” și că fostul președinte nu va păstra copii”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Trump a plecat nevinovat la 37 de capete de acuzare

Săptămâna trecută, Trump a pledat nevinovat la 37 de capete de acuzare legate de acuzațiile potrivit cărora ar fi obstrucționat investigația, inclusiv ascunderea documentelor de agenții federali. Procurorii susțin că Trump a păstrat cutii cu documente care includeau informații privind capacitățile de apărare și armament atât ale Statelor Unite, cât și ale țărilor străine; programele nucleare ale Statelor Unite; vulnerabilitățile potențiale ale Statelor Unite și ale aliaților săi în fața unui atac militar; și planurile pentru posibile represalii ca răspuns la un atac străin”.

Divulgarea neautorizată a acestor documente clasificate ar putea pune în pericol securitatea națională a Statelor Unite, relațiile externe, siguranța armatei americane și a surselor umane și viabilitatea continuă a metodelor sensibile de colectare a informațiilor”, se arată în rechizitoriu. Donald Trump a susținut că a cooperat cu anchetatorii și că nu a făcut nimic greșit în gestionarea documentelor.

Citește și