• Margaret Buttimer, o bunicuță irlandeză va petrece Crăciunul după gratii pentru că a refuzat în mod repetat să poarte masca în restaurante, magazine și alte locuri publice.
  • Judecătorul James McNulty spune că Margaret , în vârstă de 66 de ani, era o doamnă „drăguță” și „liniștită”  în comportament.
  • În audierile anterioare, Margaret a susținut în apărarea sa, că nu are încredere în eficacitatea măștilor și că nu e sigură că există COVID-19.

Margaret Buttimer, o bunicuță irlandeză, va petrece Crăciunul după gratii pentru că a refuzat în mod repetat să poarte mască în restaurante, magazine și alte locuri publice.

Judecătorul James McNulty spune că Margaret, în vârstă de 66 de ani, era o doamnă „drăguță” și „liniștită”  în comportament, până la debutul pandemiei.

Cu aceste cuvinte, judecătorul James McNulty a descris-o pe băbuță atunci când a impus o pedeapsă de șase luni de închisoare. Anterior, în apărarea, Margaret Buttimer a susținut că nu are încredere în eficacitatea măștilor și că nu e sigură că există COVID-19.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu e pentru prima dată când Buttimer se prezintă în instanță pentru că a refuzat să poarte masca, o atitudine „absurdă și egoistă” care, potrivit judecătorului, arată un „dispreț deliberat față de ceilalți”.

Cu această ultimă ocazie, procurorul a formulat acuzații împotriva ei pentru că și-a îndepărtat masca de pe față, la restaurantul Jakes din Bandon, pe 17 noiembrie. Responsabilii acelui local i-au cerut să își pună masca, aceasta a refuzat, iar ei au fost nevoiți să îi spună de 15 ori să părăsească localul.

Buttimer, potrivit acestei versiuni, a refuzat să plece și a stat la tejghea până la sosirea poliției, pe care a ignorat-o de asemenea atunci când aceasta i-a cerut să își pună masca sau să plece.

În sentința sa, magistratul s-a declarat „perplex” de recidiva inculpatului, care a acumulat deja încă cinci condamnări anterioare pentru infracțiuni similare comise în magazine și locuri publice.

Judecătorul McNulty  nu a înțeles de ce doamna Buttimer a respins masca, pentru că, în afară de aceste evenimente, a considerat-o o doamnă  care a dus o viață „așezată”.

În audierile anterioare, Margaret a susținut în apărarea sa, că nu are încredere în eficacitatea măștilor și că nu e sigură că există COVID-19.