Bunicuța irlandeză care „nu crede” în pandemie va petrece Crăciunul în închisoare

O femeie ce poarta masca de protectie isi face cumparaturile in timpul deschiderii "Pietei Romanilor", in cartierul Colentina din Bucuresti, sambata, 19 septembrie 2020. Potrivit organizatorilor, Piata Romanilor este prima piata dedicata exclusiv produselor traditional romanesti pentru pensionari si studenti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Margaret Buttimer, o bunicuță irlandeză, va petrece Crăciunul după gratii pentru că a refuzat în mod repetat să poarte mască în restaurante, magazine și alte locuri publice.

Judecătorul James McNulty spune că Margaret, în vârstă de 66 de ani, era o doamnă „drăguță” și „liniștită”  în comportament, până la debutul pandemiei.

Cu aceste cuvinte, judecătorul James McNulty a descris-o pe băbuță atunci când a impus o pedeapsă de șase luni de închisoare. Anterior, în apărarea, Margaret Buttimer a susținut că nu are încredere în eficacitatea măștilor și că nu e sigură că există COVID-19.

Nu e pentru prima dată când Buttimer se prezintă în instanță pentru că a refuzat să poarte masca, o atitudine „absurdă și egoistă” care, potrivit judecătorului, arată un „dispreț deliberat față de ceilalți”.

Cu această ultimă ocazie, procurorul a formulat acuzații împotriva ei pentru că și-a îndepărtat masca de pe față, la restaurantul Jakes din Bandon, pe 17 noiembrie. Responsabilii acelui local i-au cerut să își pună masca, aceasta a refuzat, iar ei au fost nevoiți să îi spună de 15 ori să părăsească localul.

Buttimer, potrivit acestei versiuni, a refuzat să plece și a stat la tejghea până la sosirea poliției, pe care a ignorat-o de asemenea atunci când aceasta i-a cerut să își pună masca sau să plece.

În sentința sa, magistratul s-a declarat „perplex” de recidiva inculpatului, care a acumulat deja încă cinci condamnări anterioare pentru infracțiuni similare comise în magazine și locuri publice.

Judecătorul McNulty  nu a înțeles de ce doamna Buttimer a respins masca, pentru că, în afară de aceste evenimente, a considerat-o o doamnă  care a dus o viață „așezată”.

În audierile anterioare, Margaret a susținut în apărarea sa, că nu are încredere în eficacitatea măștilor și că nu e sigură că există COVID-19.

Exit mobile version