La Istanbul, se reia astăzi procesul în care 20 de cetățeni saudiți sunt acuzați în absență de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Judecata este ultima șansă pentru rudele lui Khashoggi pentru a afla ce s-a întâmplat cu el. Îți reamintesc că fostul jurnalist a fost asasinat în consulatul țării sale din Istanbul la 20 octombrie 2018.

„Este important să fie găsit trupul lui pentru ca persoanele care îl iubesc să se poată ruga la mormânt. Cum știți, în Islam și potrivit credinței musulmane, mormântul este acolo unde cineva este îngropat. Jamal nu este îngropat nicăieri pentru că lipsește cadavrul”, a declarat Hatice Cengiz, logodnica lui Jamal Khashoggi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Printre cei acuzați sunt și doi foști consilieri ai Prințului Mohammed bin Salman, cel care probabil a și ordonat asasinatul. Concluzia e susținută inclusiv de un raport al serviciilor de informații americane. În ciuda acestui lucru, Joe Biden a refuzat să ia măsuri împotriva prințului.

Arabia Saudită este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai SUA. La scurt timp după asasinarea lui Khashoggi, Donald Trump a încheiat contracte cu regatul saudit în valoare de 450 de miliarde de dolari.