• Disidentul rus Alexei Navalnîi, aflat în închisoare din 2021, a cerut administraţiei penitenciarelor să-i aducă în celulă un cangur, o balalaică şi o sticlă de alcool.
  • Cerereile au fost refuzate, a dezvăluit Navalnîi prin intermediul reţelelor de socializare.

Fostul lider al opoziţiei ruse Alexei Navalnîi a făcut cererile în scris, potrivit unor scrisori publicate online de echipa sa şi analizate de Sky News. De asemenea, el a cerut ca un deţinut din corpul său de clădire să primească un megafon pentru a putea „ţipa şi mai tare”. Navalnîi a mai solicitat ca un deţinut care „a ucis un om cu mâinile goale” să primească centura neagră la karate.

Cererile au fost refuzate. Acestea au fost făcute după ce criticul Kremlinului a petrecut aproape şase luni în izolare într-o închisoare din regiunea Vladimir, la est de Moscova.

„Când stai izolat într-o celulă şi ai puţine distracţii, te poţi distra cu corespondenţa cu administraţia”, a explicat Navalnîi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Navalnîi a contestat în special faptul că i s-a refuzat cererea de a primi un cangur. El a anunţat că „va continua să lupte pentru dreptul inalienabil” de a deţine acest animal.

Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de peste 11 ani într-o închisoare aflată la aproximativ 240 de kilometri la est de Moscova. El a fost judecat pentru fraudă, acuzaţie despre care el spune că a fost inventată pentru a-l reduce la tăcere.