Cea mai mare captură de heroină din România. Unde trebuiau să ajungă drogurile în valoare de 45 de milioane de euro

  • Heroina confiscată la Constanța valora peste 45 de milioane de euro.
  • Cantitatea de droguri cântărea mai exact 1.452 de kg având o concentrație de 55%.
  • Peste 90 de polițiști au fost angrenați în operațiune.

România tocmai a făcut a 2-a cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani. Cantitatea descoperită de procurorii DIICOT și polițiștii de la serviciul Antidrog a fost de peste o tonă și jumătate. Operațiunea s-a întins pe o perioadă de nouă luni.

„Drogurile cu o înaltă puritate au o valoare de comercializare pe piața neagră de peste 45 de milioane de euro și au fost transportate în containere care au ajuns în portul Constanța, pe cale maritimă. Acțiunea a fost sprijinită de autprități judiciare din țări din vestul Europei. S-a beneficiat de sprijinul Europol, Eurojust și a DEA”, a declarat Oana Daniela Pâțu, procuror-șef adjunct DIICOT.

La captura istorică au contribuit aproximativ 90 de polițiști. În ultimele două zile s-au făcut 8 percheziții iar în momentul de față sunt cercetate 9 persoane.

Captură impresionantă făcută și în 2020

Adrian Lambrino, directorul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate: „S-a concluzionat că drogurile au o concentrație de peste 55% fapt ce indică o calitate superioară pentru acest tip de drog. Drogurile erau disimulate în containere cu materiale de construcții care au circulat pe ruta Iran-România cu destinața finală în Vestul Europei”.

Îți mai spun că anul trecut, polițiștii au făcut cea mai mare captură de hașiș și pastile Captagon din România. Toată cantitatea de droguri valora aproximativ 80 de milioane de euro.

„Au fost destructurate 35 de grupuri infracționale specializate pe linia traficului de droguri, formate din aproape 300 de membri, fiind trimise în judecată aproape 1.000 de persoane. De asemenea a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2 tone și jumătate de droguri”, a spus Eduard Mirițescu, împuternicit adjunct IGPR.