• O femeie din Australia a fost condamnată la 30 de ani de închisoare
  • 90 de oameni de știință au trimis guvernatorului o scrisoare deschisă
  • Oamenii de știință susțin că au găsit o mutație genetică ce duce la stop cardiac
  • Cei 90 de cercetători cer eliberarea mamei acuzate că și-a omorât cei 4 copii

E o poveste despre știință, dar și despre fricile unui părinte. 90 de oameni de știință vor să o salveze pe Kathleen de 30 de ani de pușcărie. A făcut, deja, 18 dintre ei.

A fost acuzată și condamnată pentru că și-ar fi ucis cei 4 copii. Ei au murit rând pe rând. Dar nu mama ar fi de vină, arată descoperirile medicale recente. Descoperiri care nu doar că ar putea să o scoată pe Kathleen din pușcărie, dar ar putea să-i ajute și pe alți părinți.

La 21 de ani, Kathleen a făcut primul copil – un băiat pe nume Caleg. Acesta s-a stins după 19 zile, din cauza sindromului morții subite la nou născuți. Kathleen a mai făcut 3 copii apoi. Niciunul nu a apucat să împlinească doi ani. De fiecare dată, cauza decesului era legată de cauze naturale, de câte un sindrom atipic. După moartea celor 4 copii, Kathleen a divorțat. Soțul ei a găsit după separare jurnalul femeii pe care l-a dus la Poliție, iar din el reieșea că ea se temea să stea singură lângă copii. Procurorii au demonstrat că era imposibil că micuții să moară din senin, astfel încât femeia a fost condamnată.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI

90 de oameni de știință, printre care și doi laureați ai premiului Nobel, au semnat o scrisoare deschisă către autoritățile australiene în care arată că testele genetice recente demonstrează că cel puțin 2 dintre cei 4 copii aveau o mutație genetică necunoscută până acum care poate duce la afecțiuni cardiace.

Dacă va fi eliberată Kathleen pe baza noilor dovezi, acest caz va fi practic cea mai mare eroare juridică din istoria Australiei. În fiecare an, în toată lumea mii de copii mor subit din cauze naturale care nu pot fi elucidate – ceea ce numim sindromul morții subite.