• Celebrul criminal în serie Jeffrey Dahmer i-a spus avocatului său mulțumesc că ai încercat” în timp ce era condamnat pentru uciderea a 17 bărbați și băieți.
  • Avocatul apărării lui Dahmer, Gerald P. Boyle, a declarat că i-a spus ucigașului că probabil va pierde cu apărarea sa.
  • Dahmer a fost prins în 1991, când una dintre victimele sale apropiate, un bărbat pe nume Tracy Edwards, a scăpat și a alertat poliția.

Celebrul criminal în serie Jeffrey Dahmer i-a spus avocatului său mulțumesc că ai încercat” în timp ce era condamnat pentru uciderea și, în unele cazuri, pentru că a mâncat” 17 bărbați și băieți. La 15 februarie 1992, un tribunal din Milwauke a decis că Dahmer era sănătos din punct de vedere legal atunci când a pornit una dintre cele mai grotești crimele din țară”, pentru care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru fiecare victimă.

Dahmer a recunoscut că a drogat, strangulat și dezmembrat 17 tineri bărbați și băieți și a pledat vinovat, dar nebun, pentru 15 dintre crime. Dacă ar fi fost găsit nebun, ar fi fost trimis la o instituție de boli mintale pentru tratament. În schimb, a fost trimis la închisoarea de maximă securitate din Portage, Wisconsin, unde a fost ulterior bătut până la moarte.

Potrivit unui reportaj al Washington Post de la acea vreme, urale și aplauze au izbucnit în partea din sala de judecată rezervată rudelor victimelor lui Dahmer” atunci când acesta a fost găsit vinovat pentru fiecare crimă. Avocatul apărării lui Dahmer, Gerald P. Boyle, a declarat că i-a spus ucigașului că probabil va pierde cu apărarea sa. Se pare că Dahmer a luat verdictul în liniște, fără să arate nicio emoție. Boyle a declarat reporterilor după audiere că Dahmer i-a spus mulțumesc că ai încercat”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Știam că voi avea o luptă grea. Am făcut-o și am eșuat. Adevărul este că am vrut ca el să fie studiat”, a spus Boyle. Știu că i-am adus o oarecare liniște sufletească”, a adăugat el. Acum știe că a fost bolnav”.

Pentru a-l găsi nebun, 10 din cei 12 jurați (cinci femei și șapte bărbați) trebuiau să fie de acord că Dahmer era afectat de o boală mintală în momentul crimelor. Doi nu au fost de acord. Experții în sănătate mintală au fost împărțiți 4-3 în privința faptului dacă Dahmer era sănătos la cap atunci când a comis crimele. Ulterior, juraților li s-a oferit consiliere gratuită după ce au auzit unele dintre cele mai macabre mărturii prezentate vreodată într-o sală de judecată, inclusiv relatări grafice despre cum Dahmer și-a măcelărit victimele”, a relatat The Post.

Elba C. Duggins, unul dintre jurați, a declarat după proces că va face față detaliilor macabre plângând”.Deja m-am confruntat parțial cu ele părăsind sala și plângând”, a spus ea.

Dahmer a fost prins în 1991, când una dintre victimele sale apropiate, un bărbat pe nume Tracy Edwards, a scăpat și a alertat poliția. Dahmer l-a încătușat și a încercat să-l drogheze înainte ca Edwards să-l lovească și să fugă în stradă. Poliția a descoperit în apartament mai multe dovezi macabre ale victimelor lui Dahmer.

La 28 noiembrie 1994, Dahmer a fost omorât în bătaie de un coleg de celulă, Christopher Scarver, în timp ce făcea curățenie într-o baie din sala de sport a Institutului Corecțional Columbia din Portage. Timp de 13 ani, Dahmer a ucis în principal tineri afro-americani homosexuali pe care îi ademenea la el acasă, promițându-le că le va plăti bani pentru a poza nud pentru fotografii.