• Directorul General al Boeing, Dave Calhoun, va demisiona la sfârșitul anului.
  • Administrația Federală a Aviației a pus compania sub o monitorizare intensă și a ordonat recent un audit al liniilor de asamblare.
  • Incidentul a ridicat examinarea companiei la cel mai înalt nivel de la cele două prăbușiri ale avioanelor Boeing 737 Max, care au ucis 346 de persoane.

Directorul General al Boeing, Dave Calhoun, va demisiona de la producătorul de avioane aflat în dificultate, la sfârșitul anului, după o serie de incidente la unul dintre cei mai istorici producători americani, scrie AP News.

Președintele Consiliului de Administrație, Larry Kellner, a anunțat, de asemenea, compania că nu intenționează să candideze pentru realegere. Boeing a anunțat luni că Stan Deal, Președintele și Directorul General al unității sale de avioane comerciale, se va retrage din companie. Stephanie Pope va conduce acum această divizie.

Administrația Federală a Aviației a pus compania sub o monitorizare intensă și a ordonat recent un audit al liniilor de asamblare de la o fabrică Boeing de lângă Seattle, unde compania construiește avioane precum Alaska Airlines 737 Max, care a suferit o explozie a panoului ușii pe 5 ianuarie.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Anchetatorii spun că șuruburile care ajută la menținerea panoului la locul lui lipseau după lucrările de reparații la fabrica Boeing. Incidentul a ridicat examinarea Boeing la cel mai înalt nivel de la cele două prăbușiri ale avioanelor Boeing 737 Max în 2018 și 2019, care au ucis 346 de persoane.

Acțiunile au crescut cu peste 2% înainte de deschiderea pieței.

Citește și