• Tribunalul București dezbate miercuri cererea depusă de Liviu Dragnea, în care acesta solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova.
  • Fostul lider PSD execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
  • Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiționată depusă de Liviu Dragnea.
  • Procesul lui Liviu Dragnea pentru eliberarea din penitenciar a fost amânat chiar la cererea acestuia.

UPDATE: Tribunalul București a amânat, miercuri, judecarea cererii prin care Liviu Dragnea vrea să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Astfel, procesul său a fost amânat pentru 26 mai, fiind invocat motivul lipsei apărării. Liviu Dragnea a depus cererea de amânare, pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces.

Tribunalul București dezbate, miercuri, cererea prin care Liviu Dragnea vrea să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiționată depusă de fostul lider al social-democraților.

Liviu Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune, în motivarea deciziei, că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă instanţa nu este convinsă că el a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Liviu Dragnea a contestat decizia, iar recursul se judecă miercuri la Tribunalul București. Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Lui Liviu Dragnea i s-a dat câștig de cauză în procesul cu Penitenciarul Rahova, după ce magistratii de la Judecătoria Sector 5 au decis luni, 17 mai, că fostului lider PSD i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă.