• Brigada Antidrog şi DIICOT – Structura Centrală au prins în flagrant trei persoane care aveau asupra lor 600 de grame de cocaină, disimulată în mai multe pachete cu cafea.
  • Încă o persoană însoţea mijlocul de transport.
  • Anchetatorii i-au reţinut pe toţi patru.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a patru persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Astfel, joi, trei persoane au fost prinse în flagrant delict. Aveau asupra lor 600 de grame de cocaină, disimulată în mai multe pachete cu cafea.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că ar fi procurat drogul din Germania, la începutul lunii ianuarie 2024. Apoi, l-ar fi expediat în România, disimulat în mai multe pachete, prin intermediul unei firme de coletărie.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Pentru a se asigura că nu vor exista incidente pe parcursul deplasării, unul dintre bărbaţi ar fi însoţit maşina de transport.

Pe baza probelor administrate, s-a mai stabilit că, pe parcursul anului 2023, cel de-al patrulea bărbat, precum şi doi dintre cei prinşi în flagrant delict ar fi deţinut şi comercializat cantităţi de cocaină, către consumatori din Bucureşti. Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea a patru persoane. Trei dintre ei membri ai aceleaşi familii.

Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Propunerea a fost de arestare preventivă a celor patru, pentru 30 de zile.

Citește și