• Un grup de bărbați înarmați a intrat într-un studio de televiziune din Ecuador în direct și a amenințat personalul.
  • O stare de urgență de 60 de zile a început luni în Ecuador, după ce un lider de bandă condamnat a dispărut din celula sa din închisoare.
  • Bărbații cu cagule au fost văzuți ieșind din studiourile TC, iar poliția a fost văzută intrând în platou la aproximativ 30 de minute după ce au apărut prima dată bărbații înarmați.

UPDATE ORA 01:50 – Peru trimite forțe speciale de poliție la granița cu Ecuador din cauza tulburărilor din țara vecină, transmite Ministerul Afacerilor Interne

UPDATE – Liderul grupului criminal ecuadorial a evadat din închisoare

Liderul grupului criminal ecuadorian Los Lobos, Fabricio Colon Pico, a evadat din închisoarea din orașul Riobamba. Acest lucru a fost raportat de serviciul care se ocupă cu executarea pedepselor pentru infractorii adulți și minori.

Procuratura Generală din Ecuador a raportat că un total de 39 de prizonieri au evadat, dintre care 17 fuseseră deja prinși.

Anterior, președintele ecuadorian Daniel Noboa a semnat un decret prin care se recunoaște existența unui „conflict armat intern” în țară și a dispus neutralizarea a 22 de grupuri criminale.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Situația de securitate din Ecuador s-a înrăutățit pe 7 ianuarie după ce liderul bandei Los Choneros, poreclit Fito, a evadat din închisoare. După aceasta, au avut loc revolte în mai multe instituții penitenciare.

UPDATE

Prizonierii din cinci închisori din Ecuador țin în prezent ostatici 125 de ofițeri de securitate și 14 lucrători administrativi, a declarat serviciul național al penitenciarelor.

UPDATE – Revolte au fost semnalate în Cuenca, Ecuador

UPDATE – Cartelurile ard toate mașinile pe care le văd parcate pe străzi/Îi împușcă pe toți cei care vor să se implice

UPDATE – Bărbații înarmați publică imagini cu ostaticii din interiorul studioului de televiziune din Ecuador

UPDATE – Președintele Ecuadorului a anunțat starea de urgență, pentru a putea mobiliza armata

UPDATE

UPDATE

Poliția ecuadoriană, care trimisese anterior forțe speciale la studioul de televiziune TS capturat de bandiți înarmați, a anunțat arestarea atacatorilor și a publicat fotografii cu aceștia.

Nu există încă informații despre victime sau răniti în timpul operațiunii.

UPDATE – Haos și panică în timp ce bărbații înarmați intră și încearcă să răpească oameni de la Universitatea Guayaquil din Ecuador

Știre inițială

Un grup de bărbați înarmați a intrat într-un studio de televiziune din Ecuador în direct și a amenințat personalul, scrie BBC.

O transmisiune în direct a postului TC din orașul Guayaquil a fost întreruptă marți de grupul de persoane, care purtau cagule și arme.

Personalul a fost forțat să se arunce la podea, înainte ca transmisia în direct să se întrerupă.

O stare de urgență de 60 de zile a început luni în Ecuador, după ce un lider de bandă condamnat a dispărut din celula sa din închisoare.

Bărbații cu cagule au fost văzuți ieșind din studiourile TC, iar poliția a fost văzută intrând în platou la aproximativ 30 de minute după ce au apărut prima dată bărbații înarmați.

Unități ale poliției naționale din Quito și Guayaquil au fost trimise la fața locului.

Poliția națională a țării a precizat, într-o actualizare pe X, fostul Twitter, că personalul a fost evacuat din studio.

În urma incidentului, președintele Daniel Noboa a semnat un ordin executiv prin care a declarat un conflict armat intern și a catalogat mai multe grupuri de crimă organizată drept „organizații teroriste” și „actori nestatali”.

Cel puțin șapte ofițeri de poliție au fost răpiți de membrii bandei de când a fost declarată starea de urgență.

Citește și