• Începând cu data de 1 februarie, Codul Rutier se va schimba.
  • Agresivitatea în trafic va fi sancționată cu amenzi între 580 și 2.900 de lei.
  • Șoferii care vor da dovadă de un comportament agresiv vor rămâne fără permis pentru 30 de zile.

Începând cu data de 1 februarie, Codul Rutier se va schimba, iar regulile îi vizează pe șoferii care dau dovadă de un comportament agresiv.

Printre persoanele sancționate în urma noului Cod Rutier se numără: șoferii care merg în zig-zag și care pleacă cu scârțâit de roți, cei care fac drifturi, cei care circulă agresiv, cei care claxonează fără motiv.

Care este cea mai importantă modificare

Cea mai importantă modificare din Codul Rutier are loc în ceea ce privește condusul într-un mod agresiv. Pe lângă comportamentele menționate anterior, se va lua în calcul și întoarcerea autovehiculului cu frâna de mână. Se vor sancționa și apropierea excesivă de mașina din față și reducerea bruscă a vitezei fără un motiv bine întemeiat. De asemenea, nu vor mai fi acceptate nici atragerea atenției prin claxonare și nici prin flash-uri.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Cum se va face sancționarea

Sancționarea din noul Cod Rutier se va realiza atât prin suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile, cât și prin acordarea amenzilor cuprinse între 580 și 725 de lei.

Mai mult decât atât, amenzile cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei vor fi aplicate persoanelor care vor circula pe banda de urgență a autostrăzilor în mod nejustificat. Totodată, șoferii care vor întoarce sau care vor merge înpoi pe autostradă vor rămâne fără permis între 90 și 120 de zile.

De asemenea, persoanele care nu vor acorda prioritate sau care vor depăși neregulamentar vor putea rămâne fără permisul de conducere până la 4 luni.