• Permisul de conducere al șoferilor care au consumat droguri sau alcool ar putea fi suspendat până la 10 ani.
  • Asta prevede un proiect de lege depus de senatorul PSD Robert Cazanciuc.
  • Proiectul de lege vizează de asemenea și alte legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Conduci sub influența alcoolului sau a drogurilor? Rămâi fără permis zece ani. Un nou proiect legislativ ar putea schimba sancțiunile pentru șoferi.

Ieri a fost depus proiectul legislativ, menit să combată ferm și eficient consumul de substanțe stupefiante și consumul de alcool. Proiectul le aparține senatorului Robert Cazanciuc și deputatei Diana Tușa. Mai mult, se dorește stoparea și traficului de droguri, care vedem că în ultima perioadă ne duce țara în topurile europene la acest capitol.

Potrivit proiectului, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii de droguri. Pe lângă cei zece ani, sunt vizate și infracțiunile privind folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive, iar pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată, o dată cu implementarea proiectului legislativ (senatul va fi prima cameră care va dezbate această propunere legislativă).

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şoselele ţării”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Citește și: