• Curtea Electorală Supremă din Brazilia a votat pentru a interzice fostului președinte Jair Bolsonaro să candideze în următorii opt ani.
  • Jair Bolsonaro a fost găsit vinovat de abuz de putere înaintea scrutinului prezidențial de anul trecut.
  • Se așteaptă ca avocații lui Bolsonaro să facă apel împotriva verdictului.

Curtea Electorală Supremă din Brazilia a votat pentru a interzice fostului președinte Jair Bolsonaro să candideze pentru o funcție timp de opt ani, scrie BBC. Completul format din șapte judecători deliberează pentru a oferi o decizie în ceea ce privește interzicerea fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro să ocupe funcții publice timp de câțiva ani, din cauza atacurilor sale asupra sistemului electoral din Brazilia.

Procesul de la Tribunalul Electoral Superior (TSE) se concentrează pe acuzațiile conform cărora Bolsonaro a abuzat de poziția sa și a folosit mass-media pentru a transmite afirmații fără temei privind defectele de securitate în sistemul electronic de vot al țării.

Dacă va fi găsit vinovat, Bolsonaro s-ar putea confrunta cu o interdicție de la o funcție publică de până la opt ani, ceea ce îl face neeligibil pentru a participa la alegerile din 2026.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Fostul președinte a fost găsit vinovat de abuz de putere înaintea scrutinului prezidențial de anul trecut. El a fost acuzat că a subminat democrația braziliană, susținând în mod fals că buletinele de vot electronice folosite sunt vulnerabile la hacking și fraudă.

Citește și