• Dani Alves a fost găsit vinovat pentru agresarea unei femei într-un club de noapte.
  • Fotbalistul în vârstă de 40 de ani este unul dintre cei mai decorați fotbaliști din istorie.
  • El a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

Un tribunal din Spania l-a găsit pe fostul fotbalist al Barcelonei și al Braziliei, Dani Alves, vinovat de violarea unei femei într-un club de noapte din Barcelona. El a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, scrie BBC.

Fotbalistul în vârstă de 40 de ani, care este unul dintre cei mai decorați fotbaliști din istorie, negase că a agresat-o sexual pe femeie în primele ore ale zilei de 31 decembrie 2022. Avocatul său ceruse achitarea sa, iar Alves poate face apel împotriva sentinței.

Pe lângă condamnarea lui Alves la o pedeapsă de patru ani și jumătate, instanța l-a obligat să plătească 150.000 de euro victimei și a spus că ar trebui să se confrunte cu cinci ani de probațiune după aceea. Procurorii au declarat că Alves și prietenul său au cumpărat șampanie pentru trei tinere înainte de a o atrage pe una dintre ele într-o zonă VIP a clubului de noapte, cu o toaletă de care aceasta nu avea cunoștință.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Ei au susținut că în acel moment a devenit violent, forțând-o pe femeie să facă sex în ciuda cererilor repetate ale acesteia de a pleca. Alves susținuse că aceasta ar fi putut pleca „dacă ar fi vrut”. Cu toate acestea, instanța a constatat că ea nu și-a dat consimțământul.

Într-o declarație, instanța a spus că au existat și alte dovezi în afară de mărturia victimei care au dovedit că aceasta a fost violată. Instanța a declarat că Alves a „apucat-o brusc pe reclamantă” și a aruncat-o la pământ. Apoi a violat-o în timp ce o împiedica să se miște.

Femeia a declarat că violul i-a provocat teroare, iar una dintre prietenele care era cu ea în acea noapte a descris cum tânăra de 23 de ani a plâns „necontrolat” după ce a ieșit din baie.

Alves a fost ținut în arest preventiv din ianuarie 2023 și și-a schimbat mărturia în mai multe rânduri. El a negat mai întâi că o cunoștea pe acuzatoarea sa, pentru ca mai târziu să susțină că a întâlnit-o în toaletă, dar că nu s-a întâmplat nimic între ei. Apoi a schimbat din nou versiunea evenimentelor, afirmând că au întreținut relații sexuale consimțite. „Amândoi ne simțeam bine”, a susținut el.

Acuzarea ceruse o pedeapsă de nouă ani de închisoare. În Spania, o plângere de viol este investigată sub acuzația generală de agresiune sexuală, iar condamnările pot duce la pedepse cu închisoarea de la patru la 15 ani. Legea a fost schimbată recent pentru a consacra importanța consimțământului în cadrul așa-numitului principiu „Doar da este da”.

Alves a jucat de peste 400 de ori pentru Barcelona, câștigând șase titluri de campion și trei Ligi ale Campionilor în cele două perioade petrecute la club. El a făcut parte, de asemenea, din echipa Braziliei pentru Cupa Mondială din 2022.

Citește și