• Dasha Navalnaia îi calcă deja pe urme tatălui ei, Alexei Navalnîi.
  • În ciuda amenințărilor, Dasha vrea să plece din SUA  și să revină în Moscova.
  • În iunie 2021, Dasha a primit în numele tatălui ei „Premiul pentru curaj”.

Dasha Navalnaia îi calcă pe urme tatălui său, Alexei Navalnîi, la doar 23 de ani. Dasha este deja una dintre rarele voci ale opoziției din Rusia.

În ciuda vârstei fragede pe care o are, Dasha are deja experiență cu publicul larg care a văzut-o de mai multe ori vorbind public. Obiectivul ei este același pe care îl avea și tatăl ei: să-l doboare pe Vladimir Putin. După moartea tatălui,  Dasha va continua lupta alături de mama ei, Iulia Navalnaia, pentru că fostul inamic numărul unu al lui Vladimir Putin nu a fost niciodată singur în „războiul” său politic împotriva regimului președintelui rus.

Deși locuiește în Statele Unite, unde a studiat psihologia socială și științele politice la Universitatea Stanford, din California  și în ciuda amenințărilor, este hotărâtă să se întoarcă și să se stabilească la Moscova.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

În iunie 2021, ea a primit „Premiul pentru curaj” în numele tatălui ei – acordat de 25 de organizații pentru drepturile omului și acordat în acel an prizonierilor politici din Rusia și Belarus. Ea a explicat  că tatăl ei, închis în Rusia la acea vreme, i-a scris o scrisoare pentru  pregătirea primului ei discurs la un eveniment public major.

Citește și