• Elon Musk spune că SUA ar trebui să înceteze să trimită ajutoare Ucrainei.
  • Miliardarul crede că Putin riscă să fie „asasinat” dacă ar renunța la război.
  • Musk a făcut aceste comentarii în timpul unui eveniment Twitter Spaces cu senatorii republicani.

Elon Musk crede că SUA ar trebui să nu mai trimită ajutoare Ucrainei. Miliardarul le-a spus senatorilor republicani, în timpul unui eveniment X Spaces, că „nu există nicio cale ” ca Vladimir Putin să piardă războiul cu Ucraina. El i-a încurajat pe cetăţeni să-şi contacteze reprezentanţii cu privire la proiectul de lege pentru finanţarea Ucrainei raportează de Bloomberg .

Ce îl împinge pe Elon Musk să facă o piruetă de 180 de grade, când el a fost la începutul războiului unul dintre cei mai fervenți susținători ai ucrainienilor?

„Aceste cheltuieli nu ajută Ucraina”, spune el; prelungirea războiului nu ajută Ucraina. A-i face pe acești băieți să moară degeaba este greșit și trebuie să înceteze”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Musk a spus că Putin riscă să fie „asasinat” dacă ar renunța la război. El a insistat, de asemenea, că nu este un apologet al lui Putin, numind acuzația „absurdă” și a spus că societățile sale au făcut mai mult pentru a „submina Rusia decât oricine”. 

Totuși, este evident că Musk și-a modificat poziția. Există o explicație? 

Se pare că miliardarul a devenit îngrijorat cu privire la implicarea sa mai veche in Ucraina, după ce a furnizat receptoare de satelit Starlink în februarie 2022.

Musk a oferit acces la sateliții SpaceX pentru a permite civililor să păstreze accesul la internet pe fondul atacurilor Rusiei asupra infrastructurii ucrainene. În octombrie , Musk a postat pe Twitter ideea de restabilire a păcii în Ucraina dar pe linia  Kremlinului și a sugerat ca Ucraina să cedeze teritorii Rusiei.  

Săptămână trecută au apărut informații conform cărora sistemul Starlink a început să fie folosit de armata rusă, deși miliardarul a negat că l-ar fi oferit Moscovei. Însă ucrainienii au postat fotografii cu resturi ale terminalelor în tranșeele folosite de ruși, și de asemenea convorbiri interceptate între ruși, destul de convingătoare.

Citește și