• CEDO: petentul nu a fost pus sub supravegherea individuală.
  • Magistrații au spus că reclamantul era liber să iasă din casă justificat, oricând.
  • Tinerii au trecut peste perioada de lockdown și nu s-au simțit ca niște deținuți.
  • Avocații spun că în cazuri de forță majoră astfel de măsuri sunt inevitabile.

Lockdown-ul a ajuns la CEDO. Recent, un român a trimis o petiție prin care susține că s-a simțit ca și cum era în arest la domiciliu.

Avocatul Matei Stoenescu spune că CEDO ar mai putea primi și alte astfel de petiții. Cu toate acestea, în caz de calamități, dezastre sau pandemii, aceste măsuri sunt necesare, susține avocatul.

„Nu trebuie să uităm faptul că starea de urgență prin excelență reprezintă o limitare nu numai a dreptului la liberă circulație ci a mai multor drepturi și libertăți fundamentale prevîzute de constituție dar care este instituită pentru proteguirea unui interes superior și de regulă un interes general nu trebuie să uităm că sunt instituite în favoarea noastră”, a spus avocatul Matei Stoenescu.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Simona Popescu este psiholog cu peste 15 ani de experiență. Ea vine cu sfaturi pentru cei care au înțeles greșit măsurile de protecție.

„Noi nu am fost pedepsiți sau noi nu am plătit pentru ceva ce am făcut. Ea trebuie privită nu ca o pedeapsă ci ca ceva ce trebuie să facem pentru binele comun. Nu este ca și când am fi fost noi în casă închiși fiecare dintre noi iar toți ceilalți erau pe afară”, a declarat Simona Popescu, psiholog.