DIICOT anchetează „Fabrica de Vise”. 121 de percheziții și 28 de persoane reținute pentru comercializare ilegală de droguri

  • Printre persoanele reținute de DIICOT se află un cetățean canadian, acționar majoritar al fabricii de vape-URI situate în județul Iași.
  • În perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infracțional ar fi produs spre comercializare peste 100.000 de dispozitive de vapat.
  • Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut marți 121 de percheziții la membrii unei grupări care ar fi produs și vândut dispozitive de vapat, jeleuri, prăjituri cu substanțe psihoactive.

Operațiunea „Fabrica de vise” are primele rezultate. Printre persoanele reținute de DIICOT se află un cetățean canadian, acționar majoritar al fabricii de vape-URI situate în județul Iași, un agent de poliție și un psiholog, potrivit DIICOT. În timpul perchezițiilor au fost ridicate 81.102 vape-uri și mii de acadele.

”La datele de 19 și 20.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 28 de inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii”, a declarat DIICOT.

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut marți 121 de percheziții la membrii unei grupări care ar fi produs și vândut dispozitive de vapat, jeleuri, prăjituri cu substanțe psihoactive.

În perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infracțional ar fi produs spre comercializare peste 100.000 de dispozitive de vapat.

În urma investigațiilor, au fost identificate 28 de societăți care ar fi comercializat astfel de produse, la nivel national.