• ChatGPT lansează un ghid pentru profesorii care folsesc A.I. conversațională.
  • Ghidul include exemple despre modul în care profesorii folosesc A.I. în sălile de clasă.
  • ChatGPT se folosește deja în educație de când modele de de A.I. au fost introduse publicului.

ChatGPT lansează un ghid pentru profesorii care folosesc modelul de inteligență artificială conversațională, în sălile de clasă. Ghidul include exemple despre modul în care profesorii folosesc A.I.-ul, precum și întrebări frecvente cu informații despre utilizarea instrumentului pentru evaluări.

„În egală măsură pentru ambii participanți la actul educational, nu numai ghidul acesta, ci și inteligența artificială, poate fi elixir în sensul că dacă știm să extragem valoarea adăugată din ea, e benefică, sau poate fi toxică, otrăvitoare, dacă nu știm să ne adaptăm” a spus Dumitru Miron, profesor la Academia de Studii Economice, pentru Aleph News.

În ghidul OpenAI este precizat că educatorii trebuie să supravegheze utilizarea ChatGPT, sugerând că atât profesorii, cât și studenții trebuie să colaboreze și să-și împărtășească conversațiile ChatGPT între ei în timp ce explorează tehnologia.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Poate că evoluțiile în domeniul inteligenței artificiale ne grăbesc: trecem de la educația de tip sumativ, acumulare de cunoștințe, la educația de tip formative, în care practic ceea ce facem noi îi ajută pe studenți să identifice punctele tari și slabe și domeniile țintă pe care le doresc, iar pe profesori îi ajută să sesizeze momentele în care studenții au dificultăți”, mai spune domnul profesor Dumitru Miron.

În iulie, OpenAI și-a dezactivat propriul software de detectare A.I., un instrument de căutare a plagiatului ChatGPT cunoscut sub numele de AI Classifier, pentru rezultatele raportate cu „precizie scăzută”.

Citește și: