• DNA cere începera urmăririi penale față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidere
  • Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului
  • Acesta ar fi primit 22 de tone de tablă drept șpagă

Reacția lui Costel Alexe

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea.

Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a declarat Alexe.

E acuzat că a primit șpagă 22 de tone de tablă

DNA cere să fie începută urmărirea penală faţă de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită şi instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Surse judiciare au declarat pentru Aleph News că este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

Cererii transmise PICCJ i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi cele 10 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

În prezent, persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, precizează procurorii anticorupţie.