• Un transport KanRus din februarie 2022 a fost semnalat de Departamentul de Comerț deoarece nu avea autorizația corespunzătoare, potrivit actului de acuzare.
  • SUA și alte țări au pus în aplicare controale la export pentru a restricționa accesul Rusiei la tehnologii și alte articole care ar putea sprijini mașina sa de război.
  • Controalele vizează sectoarele de apărare, aerospațial și maritim al Rusiei.

Doi americani au fost arestați în Kansas City pentru că ar fi trimis tehnologie aeronautică americană în Rusia, încălcând controalele la export ale SUA, a declarat joi Matthew Axelrod, un oficial al Departamentului american al Comerțului.

Atunci când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie 2022, SUA și alte țări au pus în aplicare controale la export pentru a restricționa accesul Rusiei la tehnologii și alte articole care ar putea sprijini mașina sa de război.

Controalele vizează sectoarele de apărare, aerospațial și maritim al Rusiei și au fost extinse pentru a include sectoarele de rafinare a petrolului, industrial și comercial al Rusiei, precum și bunuri de lux.
Axelrod, secretarul adjunct al comerțului pentru aplicarea normelor de export, a dezvăluit arestările în cadrul unui eveniment al Asociației Baroului American din Miami, Florida.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El nu a oferit detalii despre arestări, dar a declarat că Departamentul Comerțului colaborează cu FBI și cu procurorii Departamentului de Justiție.

Un transport KanRus din februarie 2022 a fost semnalat de Departamentul de Comerț deoarece nu avea autorizația corespunzătoare, potrivit actului de acuzare.

La scurt timp după aceea, Robertson, care este pilot comercial, i-ar fi spus unui client cu sediul în Rusia că lucrurile sunt complicate în SUA” și că facturile trebuiau să fie mai mici de 50.000 de dolari, deoarece altfel ar fi existat mai multă birocrație și vizibilitate”, adăugând că NU este momentul potrivit pentru niciuna dintre ele”. Un transport către acel client rus a fost trimis ulterior prin Laos, spun procurorii.