• 39 de bărbați și 12 femei au fost descoperiți luni într-o zonă industrială de la periferia orașului San Antonio.
  • Autoritățile locale au descris faptul că au găsit ușa din spate a rulotei deschisă cu grămezi de cadavre în interior.
  • Juan Francisco D’Luna-Bilbao și Juan Claudio D’Luna-Mendez, ambii cetățeni mexicani, au fost acuzați de posesie de arme de foc în timp ce se aflau în mod ilegal în Statele Unite.

Cel puțin 51 de migranți au murit după ce au rămas blocați în interiorul unui camion cu remorcă găsit abandonat în Texas, au anunțat marți autoritățile, în timp ce doi cetățeni mexicani implicați în această tragedie fără precedent a traficului de migranți au fost acuzați de un tribunal federal din SUA.

Migranții decedați, 39 de bărbați și 12 femei, majoritatea cetățeni mexicani, au fost descoperiți luni într-o zonă industrială de la periferia orașului San Antonio, Texas, situat la aproximativ 250 km nord de granița dintre SUA și Mexic. Incidentul a marcat cea mai mare pierdere de vieți omenești înregistrată în urma unei tentative de trafic de persoane în Statele Unite, potrivit lui Craig Larrabee, un agent special interimar responsabil în cadrul secției de investigații a Serviciului de Imigrări și Vamă al SUA (ICE).

Autoritățile locale au descris faptul că au găsit ușa din spate a rulotei deschisă cu grămezi de cadavre în interior, în timp ce altele erau împrăștiate prăbușite în apropiere. Unele dintre victime erau fierbinți la atingere, au spus acestea. Doi suspecți identificați ca fiind Juan Francisco D’Luna-Bilbao și Juan Claudio D’Luna-Mendez, ambii cetățeni mexicani, au fost acuzați de posesie de arme de foc în timp ce se aflau în mod ilegal în Statele Unite, potrivit documentelor judiciare și autorităților americane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Anchetatorii au urmărit numărul de înmatriculare al camionului până la o adresă din San Antonio, pe care au plasat-o sub supraveghere, și i-au arestat pe cei doi bărbați separat când fiecare a fost văzut părăsind reședința.