• Donald Trump este implicat într-un proces civil intentat împotriva sa de scriitoarea E Jean Carroll.
  • Aceasta susține că fostul președinte a violat-o într-un magazin în primăvara anului 1996.
  • În depoziția sa anterioară, Trump a considerat că versiunea lui Carroll nu este altceva decât o minciună dezgustătoare.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a respins ultima sa șansă de a depune mărturie într-un proces civil, inițiat după o acuzație de viol formulată de scriitoarea E Jean Carroll, scrie India Today. În procesul său, Carroll a declarat că Trump a violat-o într-o cabină de probă din magazinul Bergdorf Goodman din New York în primăvara anului 1996 și că ulterior a defăimat-o pe rețelele de socializare catalogând acuzațiile sale drept o farsă și o minciună”.

Trump a primit un termen limită până duminică, la ora 17.00, pentru a-și trimite cererea de a depune mărturie în procesul civil din New York, dar nu a fost depus nimic. În timp ce Carroll depune mărturie de mai multe zile reiterându-și afirmațiile pe care le-a făcut publice pentru prima dată prin intermediul memoriilor sale în 2019, Trump nu s-a prezentat nici măcar o dată în timpul procesului de două săptămâni desfășurat la un tribunal din Manhattan.

De asemenea, judecătorii au vizionat o lungă depoziție video a lui Donald Trump în care a negat cu vehemență acuzațiile de viol. El a spus chiar că nu a cunoscut-o niciodată cu adevărat”. În înregistrarea video a depoziției sale, fostul președinte a mai spus că Carroll nu era genul lui”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ea nu este genul meu și asta este 100% adevărat”, spusese Trump. Joi, Carroll a renunțat la cazul ei, iar avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a renunțat imediat și la cazul apărării. Niciun martor nu a fost chemat și nici Trump nu a cerut timp suplimentar pentru a delibera asupra mărturiilor. Carroll, în vârstă de 79 de ani, a declarat, în boxa martorilor, că Trump a violat-o în primăvara anului 1996, după ce s-au întâlnit la intrarea unui magazin din Manhattan, Bergdorf Goodman. Ea a susținut că, după o scurtă întâlnire și o ieșire de amor, Trump a influențat-o să îl ajute să cumpere pentru o altă femeie și au ajuns în secțiunea de lenjerie intimă a magazinului.

Ea și-a mai amintit că fostul președinte a însoțit-o chiar și într-o cabină de probă, unde a devenit violent și chiar a trântit-o de un perete. Ea a declarat în instanță că a fugit din magazin după ce l-a îngenuncheat pe Trump pentru că a violat-o.

Citește și