• Acest nou studiu sugerează că zborul Voyager 2 al NASA pe lângă Uranus din anii 1980 a dezvăluit mai multe decât se credea până acum.
  • Cercetătorii au descoperit ceea ce ar putea fi potențiale surse de căldură în suprafețele înghețate ale celor mai mari cinci luni ale lui Uranus.
  • Observațiile lui Ariel sugerează că acesta a eliberat recent un fel de lichid pe suprafața sa.

Potrivit unui nou studiu, datele capturate de nava spațială Voyager a NASA au dezvăluit că patru dintre cei cinci sateliți majori ai lui Uranus ar putea ascunde oceane de apă lichidă în interiorul lor, scrie BGR. NASA notează că, anterior, se credea că cele cinci luni cele mai mari ale lui Uranus, Ariel, Umbriel, Titania, Oberon și Miranda, erau prea mici pentru a reține în mod fiabil suficientă căldură pentru a împiedica înghețarea unui ocean intern.

Cu toate acestea, noul studiu, pe care oamenii de știință l-au publicat în Journal of Geophysical Research, ar putea ajuta la informarea oamenilor de știință cu privire la viitoarele studii ale lui Uranus și ale principalelor sale luni. Asta pentru că acest nou studiu sugerează că zborul Voyager 2 al NASA pe lângă Uranus din anii 1980 a dezvăluit mai multe decât se credea până acum.

Având un diametru cuprins între 1.160 și 1.580 kilometri, lunile lui Uranus sunt mici. Atât de mici, încât cel mai mare dintre acești sateliți majori, Titania, este doar probabil să păstreze căldura internă, cel puțin pe baza vechilor observații. Cu toate acestea, oamenii de știință care au revizuit acele observații vechi spun că noile modelări ar putea sugera contrariul. Pentru început, cercetătorii au luat datele vechi de la Voyager 2 și apoi le-au combinat cu modele care includ informații de la navele spațiale Galileo, Cassini, awn și New Horizons ale NASA. Toate aceste nave spațiale sunt cunoscute pentru că au descoperit lumi oceanice.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Ei au analizat apoi datele din geologia lunii Enceladus a lui Saturn, a lui Pluto și a lunii sale Charon, precum și a lui Ceres – corpuri de gheață de aproximativ aceeași mărime cu lunile lui Uranus.

Combinând toate aceste informații, cercetătorii au descoperit că sateliții lui Uranus sunt probabil suficient de izolați pentru a reține nivelul de căldură internă necesar pentru a împiedica înghețarea unui ocean aflat sub suprafața lor. Observațiile lui Ariel sugerează, de asemenea, că acesta a eliberat recent un fel de lichid pe suprafața sa.

Cercetătorii au descoperit ceea ce ar putea fi potențiale surse de căldură în suprafețele înghețate ale celor mai mari cinci luni ale lui Uranus, ceea ce ar putea oferi dovezi suplimentare privind existența unor oceane interne pe acești sateliți uranieni.

Citește și