• Tiger Woods este acuzat de hărțuire sexuală de fosta iubită, Erica Herman.
  • Woods este acuzat că a încercat să întrețină o relație sexuală cu Herman în timp ce aceasta lucra pentru el.
  • Herman a depus două plângeri separate care îl implică pe Woods în ultimul an.

Erica Herman, care a fost o lungă perioadă de timp iubita lui Tiger Woods, l-a acuzat pe jucătorul de golf de hărțuire sexuală, potrivit unui document depus vineri în instanță de avocatul lui Herman în Florida, scrie CNN.

Woods este acuzat că a încercat să întrețină o relație sexuală cu Herman în timp ce aceasta lucra pentru el și apoi a forțat-o să semneze un acord de confidențialitate, în caz contrar urmând să fie concediată, potrivit documentului. Herman era angajată la restaurantul său din sudul Floridei, The Woods Jupiter, în acea perioadă.

„Tiger Woods, atlet de renume internațional și una dintre cele mai puternice figuri din sportul mondial, a decis să întrețină o relație sexuală cu angajata sa, apoi – potrivit acestuia – a forțat-o să semneze un NDA în legătură cu acest lucru sau să fie concediată de la locul de muncă”, se arată în documentul judiciar de vineri. „Și, când a devenit nemulțumit de relația lor sexuală, a păcălit-o să plece de acasă, a încuiat-o afară, i-a luat banii, animalele de companie și bunurile personale și a încercat să o forțeze să semneze un alt NDA.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Un șef care impune condiții de muncă diferite angajatului său din cauza relației lor sexuale este hărțuire sexuală”, afirmă avocatul lui Herman, Benjamin Hobas, în dosar.

Woods i-a cerut acesteia să își facă bagajele pentru o escapadă de weekend în Bahamas. Ea ar fi fost condusă la aeroport și apoi i s-a cerut să vorbească cu avocatul lui Woods.

„Apoi, avocatul californian al domnului Woods, din senin, i-a spus că nu va merge nicăieri, că nu-l va mai vedea niciodată pe domnul Woods, că a fost încuiată afară din casă și că nu se poate întoarce”, se arată în document. „Nici măcar nu va mai putea să-și vadă copiii sau animalele de companie”.

Lui Herman i s-a cerut să semneze un acord de confidențialitate, lucru pe care a refuzat să îl facă, potrivit documentului.

Woods este la a doua plângere despusă de Herman

Herman a depus două plângeri separate care îl implică pe Woods în ultimul an. Prima, depusă în octombrie 2022, susține că un trust deținut și creat de starul golfului a încălcat Legea privind chiriașii rezidențiali din Florida, încălcând contractul verbal de închiriere pentru a continua să locuiască în casa lui Woods.

În cadrul acelui proces, un administrator al trustului lui Woods, Christopher Hubman, a cerut instanței să îi ordone lui Herman să își arbitreze pretențiile în conformitate cu o dispoziție de arbitraj dintr-un acord de confidențialitate pe care l-a semnat în 2017. Într-o informare anterioară, Herman a citat un statut care spune că reclamanții în litigii de hărțuire sau agresiune sexuală nu pot fi obligați să arbitreze aceste pretenții.

În cel mai recent proces, depus în martie, Herman susține că acordul din 2017 nu este aplicabil în parte din cauza unei noi legi federale care invalidează clauzele de arbitraj în cazurile de agresiune sexuală sau hărțuire sexuală.

Citește și