Două femei au fost agresate sexual în timp ce stăteau la coadă pentru a vedea sicriul Reginei

omagiu Foto: Mediafax
  • Două femei ar fi fost agresate sexual în timp ce stăteau la coadă pentru a vedea sicriul Reginei.
  • Oamenii legii au aflat cum un tânăr pe nume Adio Adeshine, s-a expus în fața lor și a împins din spate persoanele în doliu, în timp ce așteptau la coadă la Victoria Tower Gardens, miercuri seara, după ce Westminster Hall și-a deschis ușile pentru public.
  • Tânărul de 19 ani, care stătea și el la coadă pentru a vedea sicriul Reginei, ar fi sărit în râul Tamisa în încercarea de a scăpa de ofițerii de poliție, înainte de a ieși din apă și de a fi arestat.

Două femei ar fi fost agresate sexual în timp ce stăteau la coadă pentru a vedea sicriul Reginei.
Oamenii legii au aflat cum un tânăr pe nume Adio Adeshine, s-a expus în fața lor și a împins din spate persoanele în doliu, în timp ce așteptau la coadă la Victoria Tower Gardens, miercuri seara, după ce Westminster Hall și-a deschis ușile pentru public.

Tânărul de 19 ani, care stătea și el la coadă pentru a vedea sicriul Reginei, ar fi sărit în râul Tamisa în încercarea de a scăpa de ofițerii de poliție, înainte de a ieși din apă și de a fi arestat.

Adeshine a fost arestat preventiv vineri, după ce a apărut la Curtea Magistraților din Westminster, fiind acuzat de două capete de acuzare de agresiune sexuală și două capete de acuzare de încălcare a unui ordin de prevenire a vătămărilor sexuale. Îmbrăcat într-un trening gri, dat de închisoare, Adeshine a vorbit pentru a-și confirma numele, data nașterii și adresa din Walworth, în sud-estul Londrei, înainte de a pleda nevinovat la acuzații.

Prezentând acuzațiile, procurorul Alex Adowale, a declarat: Acuzatul făcea parte din coada de așteptare pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta a II-a.”

Presupusele sale victime se numărau printre nenumăratele persoane care s-au aliniat pe malul râului Tamisa pentru a vedea sicriul Reginei și pentru a-și prezenta omagiile regretatului monarh. Instanța a aflat cum prima reclamantă l-a observat pe Adeshine pentru că nu-l mai văzuse niciodată înainte, deși așteptase la coadă cu aceleași persoane timp de ore întregi până atunci. Ea ar fi observat că acesta se apropia de ea înainte de a simți ceva care îi atingea spatele, apoi s-a întors și a văzut că acesta se expusese.

Ulterior, femeia l-ar fi văzut pe Adeshine acționând în mod similar față de o altă femeie, înainte ca securitatea să fie alertată și să fie chemată poliția. Acesta și-ar fi aruncat telefonul în Tamisa înainte de a intra el însuși în apă, dar a fost arestat la scurt timp după ce a ieșit din râu.

Magistratul-șef adjunct a refuzat să îi acorde lui Adeshine cauțiunea, plasându-l în arest preventiv înainte de următoarea înfățișare la Southwark Crown Court, pe 14 octombrie. Victoria Tower Gardens, unde ar fi avut loc presupusul incident, se află pe ultima porțiune a cozii de doliu de acum 8 km.

Procurorul general adjunct Stuart Cundy a declarat: Având în vedere procedurile legale în curs de desfășurare, nu sunt în măsură să discut toate detaliile acestui incident. După cum au văzut cei care se aflau la coadă, polițiștii au reacționat imediat și l-au arestat pe bărbat. Stewardesele și ofițerii de poliție din Londra sunt prezenți pe tot parcursul traseului pentru a-i ajuta și sprijini pe cei care stau la coadă pentru a-și prezenta omagiile Majestății Sale Regina. Au fost foarte puține infracțiuni sau alte incidente în care ofițerii au fost nevoiți să intervină. Îi rog în continuare pe toți membrii publicului să rămână vigilenți și, dacă vedeți ceva ce nu pare în regulă, vă rog să raportați acest lucru unui ofițer.”