Duelul Elon Musk vs Twitter continuă. Miliardarul contraatacă cu un nou proces

Elon-Musk
  • Procesul lui Musk a fost intentat vineri, la câteva ore după ce cancelarul Kathaleen McCormick de la tribunalul din Delaware a ordonat un proces de cinci zile, începând cu 17 octombrie, pentru a stabili dacă Musk poate renunţa la tranzacţie.
  • Tot vineri, Musk a fost dat în judecată de un acţionar al Twitter, care a cerut instanţei să îi ordone miliardarului să încheie afacerea, să constate că acesta şi-a încălcat datoria fiduciară faţă de acţionarii Twitter şi să acorde despăgubiri pentru pierderile cauzate.
  • Procesul a fost intentat de Luigi Crispo, care deţine 5.500 de acţiuni Twitter.

Elon Musk contraatacă. A dat în judecată Twitter, intensificându-şi lupta juridică împotriva companiei de socializare în legătură cu încercarea sa de a renunţa la achiziţia de 44 de miliarde de dolari.

Procesul lui Musk a fost intentat vineri, la câteva ore după ce cancelarul Kathaleen McCormick de la tribunalul din Delaware a ordonat un proces de cinci zile, începând cu 17 octombrie, pentru a stabili dacă Musk poate renunţa la tranzacţie, scrie The Guardian.

Documentul nu a fost făcut public, însă, conform regulilor instanţei, o versiune redactată ar putea fi publicată în curând.

Tot vineri, Musk a fost dat în judecată de un acţionar al Twitter, care a cerut instanţei să îi ordone miliardarului să încheie afacerea, să constate că acesta şi-a încălcat datoria fiduciară faţă de acţionarii Twitter şi să acorde despăgubiri pentru pierderile cauzate.

Acţiunea susţine că Musk are o datorie fiduciară faţă de acţionarii Twitter, din cauza participaţiei sale de 9,6% în companie şi pentru că acordul de preluare îi conferă dreptul de veto asupra multor decizii ale companiei.

Procesul a fost intentat de Luigi Crispo, care deţine 5.500 de acţiuni Twitter.

Musk, cea mai bogată persoană din lume şi directorul general al Tesla, a declarat pe 8 iulie că renunţă la preluare şi a acuzat Twitter că a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi false de pe platforma sa.

Twitter l-a dat în judecată câteva zile mai târziu, calificând afirmaţiile privind conturile false drept o diversiune şi spunând că Musk era obligat prin contractul de fuziune să încheie tranzacţia la 54,20 dolari pe acţiune.

Acţiunile companiei au încheiat vineri la 41,61 dolari, cea mai mare cotaţie de când Musk a renunţat la afacere.