• Într-un extras din memoriile sale, Earl Spencer a spus că a fost ținta unei femei din personalul de la Maidwell Hall.
  • El a susținut că directorul de atunci al școlii, John Porch, a aplicat „bătăi brutale” asupra lor.
  • Earl Spencer a declarat că retrăirea perioadei petrecute la Maidwell a fost o „experiență absolut infernală”.

Earl Spencer, fratele mai mic al Dianei, Prințesa de Wales, a declarat că a fost abuzat sexual în copilărie la internatul de la Maidwell Hall, conform BBC.

Într-un extras din memoriile sale, Earl Spencer a spus că a fost ținta unei femei din personalul de la Maidwell Hall, Northamptonshire, în anii 1970. Acum, în vârstă de 59 de ani, el susține că abuzul a început când avea doar 11 ani.

Maidwell Hall a declarat că a fost „surprins” să afle despre experiențele lui Earl Spencer. Școala a declarat că acuzațiile de abuz sexual au fost transmise unui „ofițer desemnat de autoritatea locală”. Earl Spencer a frecventat Maidwell Hall între 8 și 13 ani.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

În noua sa carte „O școală foarte privată”, el susține că o membră a personalului l-a îngrijit și a abuzat de el și de alți băieți tineri în paturile lor din dormitor, noaptea. Earl Spencer a declarat că angajata locuiește acum fie în străinătate, fie a murit.

De asemenea, el a susținut că directorul de atunci al școlii, John Porch, a aplicat „bătăi brutale”. Domnul Porch a murit în ianuarie 2022, potrivit unui necrolog din vechiul său buletin informativ al colegiului.

Earl Spencer a declarat că retrăirea perioadei petrecute la Maidwell a fost o „experiență absolut infernală”.

Într-o declarație, conducerea Maidwell Hall a spus că a fost „surprinsă să citim despre experiențele pe care Charles Spencer și unii dintre colegii săi absolvenți le-au avut la școală și ne pare rău că aceasta a fost experiența lor”.

Este dificil să citești despre practici care, din păcate, au fost, uneori, considerate normale și acceptabile la acea vreme. În cadrul educației de astăzi, aproape fiecare aspect al vieții școlare a evoluat semnificativ față de anii 1970. În centrul schimbărilor se află protejarea copiilor și promovarea bunăstării lor.

Deși nu am primit în mod direct nicio reclamație din partea foștilor elevi, având în vedere ceea ce a fost raportat, școala a urmat procesul legal și a făcut o sesizare către ofițerul desemnat de autoritatea locală. Îi încurajăm pe toți cei care au experiențe similare să se prezinte și să contacteze fie Maidwell Hall, fie LADO sau poliția.”

După perioada petrecută la Maidwell, Contele Spencer a frecventat Colegiul Eton.

Citește și