• Ed Sheeran a fost declarat nevinovat în cadrul procesului cu Marvin Gaye.
  • Tribunalul a decis că acesta nu a încălcat drepturile de autor în procesul care îl acuza pe artist de plagiat.
  • Hitul lui Sheeran, „Thinking Out Loud”, ar fi copiat piesa „Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye.

Un juriu din New York a decis că artistul Ed Sheeran nu a încălcat drepturile de autor în cazul piesei ,,Thinking Out Loud” și l-a declarat nevinovat. Procesul a fost urmărit îndeaproape de întreaga industrie a divertismentului, scrie The Guardian. Cazul s-a axat pe Ed Sheeran, care ar fi fost acuzat că a fi copiat melodia „Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye.

Sheeran afirmase anterior că va părăsi industria dacă va pierde procesul. „Dacă se va întâmpla asta, am terminat, mă opresc”, a spus el. „Mi se pare cu adevărat jignitor să-mi dedic întreaga viață pentru a fi interpret și compozitor și să văd că cineva o diminuează”.

După ce a fost pronunțat verdictul, cântărețul și-a îmbrățișat avocatul. Soția sa, Cherry Seaborn, se pare că era în lacrimi. În afara tribunalului, Sheeran a declarat reporterilor: „Evident, sunt foarte fericit de rezultatul cazului și se pare că nu va trebui să mă retrag din munca mea de zi cu zi până la urmă. Dar, în același timp, sunt incredibil de frustrat de faptul că astfel de afirmații nefondate sunt lăsate să ajungă în instanță”. El a spus că este „devastator” să fie acuzat că a furat cântecul altcuiva și s-a autointitulat „doar un tip cu o chitară care iubește să scrie muzică pentru ca oamenii să se bucure”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Avocata lui Sheeran, Ilene Farkas, le spusese juraților de la tribunalul federal din Manhattan că asemănările dintre progresiile de acorduri și ritmurile piesei clasice a lui Gaye și ale hitului lui Sheeran, Thinking Out Loud, sunt „literele alfabetului muzicii”. „Acestea sunt elemente de bază ale construcției muzicale pe care compozitorii de acum și dintotdeauna trebuie să fie liberi să le folosească, altfel noi toți cei care iubim muzica vom fi mai săraci din această cauză”, a spus ea.

Artistul a declarat că a avut doar o familiaritate trecătoare cu melodia și că „Thinking Out Loud” a fost inspirat de muzicianul irlandez Van Morrison. Sheeran a mai câștigat un proces la Londra anul trecut într-un alt caz privind drepturile de autor pentru hitul său „Shape of You”. Cântărețul este subiectul unui noi documentar Disney+, seria „Ed Sheeran: The Sum of It All”, care a avut premiera la începutul acestei săptămâni.

Vinerea aceasta va fi lansat cel de-al cincilea album de studio al lui Sheeran, „Subtract”. Până în prezent, el a vândut peste 150 de milioane de discuri, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile.