• A fost ales un juriu în procesul ,,Thinking Out Loud” al lui Ed Sheeran.
  • Ed Sheeran este acuzat că s-a folosit de piesa ,,Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye pentru a-și crea hitul ,,Thinking Out Loud”.
  • Moștenitorii lui Ed Townsend spun că melodia lui Sheeran este prea asemănătoare, ceea ce înseamnă că Sheeran a încălcat drepturile de autor.

Luni a avut loc alegerea juriului într-un proces care va stabili dacă starul pop britanic Ed Sheeran a plagiat melodia Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye, o legendă a muzicii americane, în hitul său din 2014, „Thinking Out Loud” , scrie NTD, care citează AFP.

Moștenitorii lui Ed Townsend, co-scriitorul lui Gaye pentru clasicul soul din 1973, l-au dat în judecată pe Sheeran, susținând că melodia de succes a starului pop englez din 2014 are asemănări izbitoare” cu Let’s Get It On” și elemente comune evidente” care încalcă drepturile de autor.

Plângerea intentată în 2017 a ajuns la un proces care se așteaptă să dureze până la două săptămâni la tribunalul federal din Manhattan.

Recomandări

MACRON SE ADRESEAZĂ ARMATELOR
COLEGIU DE ELITĂ CU TELEFOANE SIMPLE
CASTERA A ÎNOTAT ÎN SENA
JAMES WEBB DESCOPERĂ DANSUL GALAXIILOR
CUM AFECTEAZĂ CANICULA MEDIUL?
CÂT MAI DUREAZĂ CANICULA?

De ce a ajuns Ed Sheeran în instanță?

Ed Sheeran, în vârstă de 32 de ani, se numără printre martorii așteptați să depună mărturie, deși nu a fost prezent în instanță la începutul selecției juriului.

Nu este prima dată când Sheeran este acuzat că a plagiat.

„Let’s Get It On” este melodia lentă care a fost auzită în nenumărate filme și reclame și a adunat sute de milioane de stream-uri și difuzări la radio în ultimii 50 de ani. Thinking Out Loud” a câștigat în 2016 un premiu Grammy pentru cântecul anului.

Citește și
Paralizia în somn. Cum explică specialiștii coșmarurile din spatele fenomenului

Un spaniol, concediat pentru că a consumat alcool în timpul serviciului, a dat în judecată compania. Ce a decis instanța
9 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriului Sudanului. Ce spune MAE