• A fost ales un juriu în procesul ,,Thinking Out Loud” al lui Ed Sheeran.
  • Ed Sheeran este acuzat că s-a folosit de piesa ,,Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye pentru a-și crea hitul ,,Thinking Out Loud”.
  • Moștenitorii lui Ed Townsend spun că melodia lui Sheeran este prea asemănătoare, ceea ce înseamnă că Sheeran a încălcat drepturile de autor.

Luni a avut loc alegerea juriului într-un proces care va stabili dacă starul pop britanic Ed Sheeran a plagiat melodia Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye, o legendă a muzicii americane, în hitul său din 2014, „Thinking Out Loud” , scrie NTD, care citează AFP.

Moștenitorii lui Ed Townsend, co-scriitorul lui Gaye pentru clasicul soul din 1973, l-au dat în judecată pe Sheeran, susținând că melodia de succes a starului pop englez din 2014 are asemănări izbitoare” cu Let’s Get It On” și elemente comune evidente” care încalcă drepturile de autor.

Plângerea intentată în 2017 a ajuns la un proces care se așteaptă să dureze până la două săptămâni la tribunalul federal din Manhattan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

De ce a ajuns Ed Sheeran în instanță?

Ed Sheeran, în vârstă de 32 de ani, se numără printre martorii așteptați să depună mărturie, deși nu a fost prezent în instanță la începutul selecției juriului.

Nu este prima dată când Sheeran este acuzat că a plagiat.

„Let’s Get It On” este melodia lentă care a fost auzită în nenumărate filme și reclame și a adunat sute de milioane de stream-uri și difuzări la radio în ultimii 50 de ani. Thinking Out Loud” a câștigat în 2016 un premiu Grammy pentru cântecul anului.

Citește și
Paralizia în somn. Cum explică specialiștii coșmarurile din spatele fenomenului

Un spaniol, concediat pentru că a consumat alcool în timpul serviciului, a dat în judecată compania. Ce a decis instanța
9 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriului Sudanului. Ce spune MAE