• Procurorul general adjunct al SUA, Jeff Schenk, i-a spus lui Davila în timpul audierii că o sentință de 15 ani ar însemna a face o declarație că scopul nu justifică mijloacele”.
  • Se așteaptă ca avocații ei să îi ceară judecătorului să îi permită să rămână în libertate pe cauțiune pe durata apelului planificat.
  • Holmes a plâns în timp ce spunea că este devastată” de eșecurile sale.

Un judecător federal a condamnat-o vineri pe fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, la 11 ani și trei luni de închisoare pentru că a fraudat investitorii în afacerea sa, acum dispărută, de testare a sângelui, care a fost evaluată la 9 miliarde de dolari.

În San Jose, California, judecătorul districtual american Edward Davila a condamnat-o pe Holmes, în vârstă de 38 de ani, pentru trei capete de acuzare de fraudă cu investitori și un cap de acuzare de conspirație, după ce un juriu a condamnat-o în ianuarie anul trecut, în urma unui proces care s-a întins pe durata a trei luni.

Acuzarea recomandase o pedeapsă de 15 ani de închisoare, în timp ce apărarea îl îndemnase pe judecător să nu impună nicio pedeapsă cu închisoarea. Holmes, îmbrăcată cu o bluză închisă la culoare și o fustă neagră, și-a îmbrățișat părinții și partenerul ei după pronunțarea sentinței.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În timpul ședinței de condamnare, Holmes a plâns în timp ce spunea că este devastată” de eșecurile sale și că ar fi făcut multe lucruri diferit dacă ar fi avut ocazia. Am simțit o rușine profundă pentru ceea ce au pățit oamenii pentru că am dat greș”, a spus Holmes.

Înainte de a pronunța sentința, Davila a calificat cazul drept tulburător din multe puncte de vedere”, întrebându-se ce a motivat-o pe Holmes, o antreprenoare strălucită”, să își denatureze compania în fața investitorilor.

Acesta este un caz de fraudă în care o întreprindere interesantă a mers înainte cu mari așteptări, doar pentru a fi distrusă de neadevăruri, declarații false, orgoliu pur și simplu și minciuni”, a spus judecătorul. Davila a stabilit o dată de predare în aprilie pentru Holmes.

Se așteaptă ca avocații ei să îi ceară judecătorului să îi permită să rămână în libertate pe cauțiune pe durata apelului planificat. Aceștia sunt așteptați să facă apel la deciziile judecătorului de a menține condamnarea lui Holmes de către juriu, precum și sentința acesteia la Curtea de Apel a 9-a din Circuitul SUA, cu sediul în San Francisco.

Procurorul general adjunct al SUA, Jeff Schenk, i-a spus lui Davila în timpul audierii că o sentință de 15 ani ar însemna a face o declarație că scopul nu justifică mijloacele”.