• Elon Musk nu a fost găsit răspunzător pentru pierderile investitorilor într-un proces pentru fraudă a valorilor mobiliare pentru tweetul său din 2018 despre Tesla.
  • „Slavă Domnului, înţelepciunea oamenilor a predominat! Apreciez profund decizia unanimă de nevinovăţie a juriului”, a comentat Musk.
  • Judecătorul care se ocupă de caz, Edward Chen, a concluzionat că tweet-urile celui mai bogat om din lume sunt înşelătoare şi că antreprenorul a acţionat „iresponsabil”.

S-a considerat că antreprenorul nu a înşelat investitorii în 2018, când s-a arătat dispus să scoată de pe Bursă multinaţionala americană.

Elon Musk nu a fost găsit răspunzător pentru pierderile investitorilor într-un proces pentru fraudă a valorilor mobiliare pentru tweetul său din 2018 despre Tesla.

Reclamantul Glen Littleton şi ceilalţi participanţi la acţiunea colectivă i-au dat în judecată pe Musk şi pe Tesla, inclusiv consiliul său de administraţie, din cauza tweet-ului lui Musk şi a declaraţiilor ulterioare, argumentând că a indus în eroarea investitorii. Ei au susţinut că acţionarii au suferit prejudicii financiare grave din cauza vânzărilor, în primele 10 zile de la tweet.

Recomandări

MUSK ÎI FACE CONCURENȚĂ LUI CHATGPT
TU ȘTII CE FACE COPILUL TĂU PE INTERNET?
DNA ÎL AUDIAZĂ PE WANG YAN
CUM FACI BUCUREȘTI VERDE?
CE AMENINȚĂ REALEGEREA URSULEI?
ROMANIA CHELTUIE 7 MLD LEI PE ARME

„Slavă Domnului, înţelepciunea oamenilor a predominat! Apreciez profund decizia unanimă de nevinovăţie a juriului”, a comentat Musk într-un tweet, punând capăt acuzaţiilor conform cărora a acţionat nechibzuit.

Fluctuaţia acţiunilor

Juraţii au ajuns la verdict după un proces de trei săptămâni. Plângerea a fost declanşată după ce, pe 7 august 2018, Musk şi-a anunţat pe Twitter intenţia de a retrage Tesla de pe Bursă la un preţ de 420 USD per acţiune, sau cu 23% mai mult decât preţul de închidere, asigurând că are finanţarea necesară. Acţiunile au crescut cu 11%, apoi au scăzut în zilele următoare.

Judecătorul care se ocupă de caz, Edward Chen, a concluzionat că tweet-urile celui mai bogat om din lume sunt înşelătoare şi că antreprenorul a acţionat „iresponsabil”.

Juraţii au trebuit să decidă dacă tweet-urile au contribuit la umflarea frauduloasă a acţiunilor. În mărturia sa, care a durat aproximativ o jumătate de oră, în primele zile ale procesului, proprietarul Twitter asigurase că nu a vrut „niciodată” să înşele investitorii.