• Elon Musk este investigat de autoritățile federale în legătură cu comportamentul său în cadrul tranzacției de preluare a Twitter Inc (TWTR.N), în valoare de 44 de miliarde de dolari.
  • În timp ce documentul a precizat că este investigat, nu a spus care este obiectivul exact al anchetelor și ce autorități federale le desfășoară.
  • La sfârșitul lunii septembrie, avocații lui Musk au furnizat un jurnal de privilegii” care identifica documentele ce urmau să fie reținute.

Elon Musk este investigat de autoritățile federale în legătură cu comportamentul său în cadrul tranzacției de preluare a Twitter Inc (TWTR.N), în valoare de 44 de miliarde de dolari, a anunțat compania de social media într-un document judiciar publicat joi. În timp ce documentul a precizat că este investigat, nu a spus care este obiectivul exact al anchetelor și ce autorități federale le desfășoară.

Twitter, care l-a dat în judecată pe Musk în iulie pentru a-l forța să încheie afacerea, a declarat că avocații directorului general al Tesla Inc (TSLA.O) au invocat privilegiul de investigație” atunci când au refuzat să predea documentele pe care le ceruse.

La sfârșitul lunii septembrie, avocații lui Musk au furnizat un jurnal de privilegii” care identifica documentele ce urmau să fie reținute, a precizat Twitter. Registrul făcea referire la proiectele unui e-mail trimis la 13 mai către Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) și la o prezentare de diapozitive către Comisia Federală pentru Comerț (FTC).

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Acest joc de ascunde mingea” trebuie să ia sfârșit”, a declarat compania în documentul depus în instanță. Depunerea în instanță, prin care i s-a cerut judecătoarei Kathaleen McCormick din Delaware să le ordone avocaților lui Musk să furnizeze documentele, a fost făcută pe 6 octombrie – în aceeași zi în care McCormick a pus pe pauză litigiul dintre cele două părți după ce Musk a schimbat cursul și a spus că va continua cu afacerea.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a declarat pentru Reuters că dosarul depus în instanță de Twitter a fost o diversiune” și a afirmat: Directorii Twitter sunt cei care fac obiectul unei anchete federale”.

Twitter a refuzat să comenteze declarația lui Spiro. De asemenea, a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat de Reuters, cu privire la modul în care înțelege orice investigație asupra lui Musk.

SEC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, iar FTC a refuzat să comenteze. SEC a pus sub semnul întrebării comentariile lui Musk cu privire la achiziția Twitter, inclusiv dacă o participație de 9% pe care a acumulat-o înainte de a-și anunța oferta a fost dezvăluită cu întârziere și de ce a indicat că intenționa să fie un acționar pasiv. Ulterior, Musk a refăcut declarația pentru a indica faptul că era un investitor activ.

În iunie, SEC l-a întrebat pe Musk, într-o scrisoare, dacă ar fi trebuit să își modifice declarația publică pentru a reflecta intenția sa de a suspenda sau de a renunța la tranzacție.

The Information, un site de știri din domeniul tehnologiei, a raportat în aprilie că FTC analizează dacă Musk nu a respectat cerința de raportare antitrust referitoare la intențiile unui investitor de a fi acționar pasiv sau activ.

Cu toate acestea, Twitter a declarat în iunie că acordul de preluare cu Musk a trecut de o perioadă de așteptare antitrust pentru a fi analizat de FTC și de Departamentul de Justiție al SUA. McCormick i-a dat termen lui Musk până la 28 octombrie pentru a încheia achiziția. Dacă afacerea nu se va încheia până atunci, data procesului va fi stabilită pentru luna noiembrie.