• Evei Kaili i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreședinte al Parlamentului European de către președintele Roberta Metsola.
  • „Președintele Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate atribuțiile și sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitate de vicepreședinte al Parlamentului European ” , potrivit unui purtător de cuvânt al Robertei Metsola.
  • Vicepreşedinta Parlamentului European Eva Kaili a fost reţinută vineri seară, la Bruxelles, sub acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane.

Europarlamentarei Eva Kaili, reținută vineri într-un dosar de corupție, i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreședinte al Parlamentului European de către președintele Roberta Metsola, potrivit Le Monde.

„În lumina investigațiilor judiciare aflate în desfășurare de către autoritățile belgiene, președintele Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate atribuțiile și sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreședinte al Parlamentului European ” , a anunțat seara un purtător de cuvânt al Robertei Metsola.

Vicepreşedinta Parlamentului European Eva Kaili a fost reţinută vineri seară, la Bruxelles, sub acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane, relatează Le Soir. O ţară din Golf, care ar fi Qatar, suspectată că a oferit mari sume de bani şi cadouri generoase pentru a influenţa decizii politice şi economice ale Parlamentului European.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Se crede că alte persoane arestate sunt cetăţeni italieni: directorul ONG-ului No Peace Without Justice, Niccolò Figà-Talamanca; liderul de sindicat Luca Visentini; fostul europarlamentar S&D Pier-Antonio Panzeri; şi asistent parlamentar în grupul S&D şi partener al lui Kaili, Francesco Giorgi, potrivit agenţiei de ştiri italiene ANSA.

Parchetul Federal din Belgia a transmis că a recuperat 600.000 de euro în numerar şi a confiscat computere şi telefoane mobile în acţiunea de vineri. În total, în cadrul raidurilor au fost percheziţionate 14 locaţii.