• A existat furie în rândul contingentului Țării Galilor deoarece suporterilor care purtau șepci cu găleți curcubeu le-au fost confiscate în Qatar înainte de confruntarea din grupa B.
  • Un suporter american a afirmat că a fost reținut de securitate timp de 25 de minute și i s-a cerut să își schimbe tricoul pe care era inscripționat steagul curcubeu.
  • Alex Scott, expert BBC, s-a pronunțat împotriva deciziei FIFA și a organismelor de conducere.

Wales’ Rainbow Wall, un grup de susținători LGBTQ+, a declarat că suporterilor bărbați care purtau pălării în culorile curcubeului li s-a permis să le păstreze, dar obiectele au fost luate de la femei.

Fosta fotbalistă din Țara Galilor Laura McAllister, o femeie gay și fostă candidată la Consiliul Fifa, a fost rugată să își scoată pălăria rainbow wall” când a intrat pe un stadion de la Cupa Mondială din Qatar, înainte de începerea meciului de debut al Țării Galilor împotriva SUA.

Ea a apelat la rețelele de socializare, scriind pe Twitter: Deci, în ciuda cuvintelor frumoase de la Cupa Mondială FIFA înainte de eveniment, pălăriile cu găleată curcubeu Cymru au fost confiscate pe stadion, inclusiv a mea. Am avut o conversație despre acest lucru cu stewards – avem dovezi video. Această Cupă Mondială 2022 devine din ce în ce mai bună, dar vom continua să ne susținem valorile noastre”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Aceasta a venit la doar câteva ore după ce Anglia și Țara Galilor, alături de alte națiuni europene, au confirmat că nu vor purta brățările curcubeu antidiscriminare OneLove, după ce organismul de conducere FIFA a amenințat cu sancțiuni sportive.

Alex Scott, expert BBC, s-a pronunțat împotriva deciziei FIFA și a organismelor de conducere, purtând banderola pe mânecă la prezentarea de la stadion. În această zi, suporterii iranieni și-au huiduit propriul imn național, pe fondul protestelor față de regimul de acasă.

Un steag iranian cu inscripția femei, viață, libertate” a fost arborat pe stadionul internațional Khalifa în semn de susținere a protestelor antiguvernamentale, care au fost declanșate de moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, după ce aceasta nu ar fi respectat codul vestimentar islamic strict al țării.

De asemenea, un suporter american a afirmat că a fost reținut de securitate timp de 25 de minute și i s-a cerut să își schimbe tricoul pe care era inscripționat steagul curcubeu.

El a scris pe Twitter: Agentul de securitate a refuzat să mă lase să intru pe stadion pentru SUA-Gala. Trebuie să-ți schimbi tricoul. Nu este permis”.