• Procurorii americani au acuzat un bărbat că a furat celebrii pantofi roșii purtați de personajul Dorothy.
  • Dorothy a fost interpretată de Judy Garland în filmul „Vrăjitorul din Oz”, din 1939.
  • Un bărbat în vârstă de 76 de ani ar fi acuzat pentru furtul pantofilor.

Pantofii valoroși au fost găsiți în cadrul unei operațiuni FBI în 2018, după ce fuseseră luați dintr-un muzeu, în august 2005. Nu a fost făcută nicio arestare la momentul respectiv, scrie BBC.

Marți, procurorii l-au acuzat pe Terry Martin, un bărbat din Minnesota, în vârstă de 76 de ani, de furtul unei opere de artă importante. Pantofii au fost luați de la Muzeul Judy Garland din Grand Rapids, Minnesota, de un hoț care a spart o fereastră de la ușa din spate a clădirii pentru a intra. Nu au fost lăsate amprente în urmă și nu s-a declanșat nicio alarmă, potrivit CBS News. Descoperirea a fost făcută în cadrul unei operațiuni de filaj lansate de echipa FBI de combatere a crimelor de artă. Cazul este gestionat de procurorii federali din Dakota de Nord și de divizia Minneapolis a FBI.

Documentele publicate marți nu conțineau nicio informație despre ceea ce a dus la arestarea lui Martin. Miercuri, acesta a declarat unui reporter de la Minneapolis Star Tribune: „Trebuie să merg la proces. Nu vreau să vorbesc cu tine”. Ziarul notează că Martin locuiește la aproximativ 19 km de muzeu, care se află în casa copilăriei lui Judy Garland. Directorul executiv al muzeului, Janie Heitz, nu crede că suspectul a fost vreodată un angajat al muzeului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prețioasele obiecte de la Hollywood au fost evaluate la 3,5 milioane de dolari, a precizat Parchetul american pentru Districtul Dakota de Nord. Pantofii roșii ocupă un loc central în Vrăjitorul din Oz. Atunci când Dorothy își împreunează tocurile pantofilor și spune „nu există un loc ca acasă”, ea este transportată înapoi în Kansas. Pantofii recuperați sunt una dintre cele patru perechi existente.

O pereche de papuci roșii cu paiete se mai află la Smithsonian Institution din Washington DC, iar alta a fost cumpărată în 2012 de „Academy of Motion Picture Arts and Sciences”. Încălțămintea furată se află încă în custodia FBI. „Până când nu se termină procesele în instanță, nu se poate face nimic cu ei”, a scris muzeul pe Facebook.