Femeia care a provocat accidentul grav de la Turul Franţei a fost arestată. Ce pedeapsă riscă

Turul Franței Accident

Turul Franței Accident

Femeia care a provocat unul dintre cele mai grave accidente din istoria Turului Franței, sâmbătă trecută, a fost identificată și este interogată de poliție, relatează CNN.

Accidentul s-a produs la 45 de kilometri de la punctul de sosirea al primei etape a cursei – de la Brest la Landerneau – când o femeie care privea cursa de pe marginea drumului a ridicat o pancartă care a provocat accidentarea a zeci de cicliști.

Nu este clar ce a vrut să transmită prin afișul pe care scria „ALLEZ OPI-OMI!” în franceză și germană, care se traduce prin „Hai bunica și bunicul”. Potrivit imaginilor surprinse de camerele care au filmat incidentul, semnul l-a lovit pe ciclistul german Tony Martin, care se afla în vârful plutonului. Martin a căzut, ceea ce a dus la prăbușirea a zeci de alți cicliști aflați în spatele lui.

Autoritățile au postat pe Facebook un apel pentru a o găsi pe spectatoarea care a părăsit locul incidentului înainte de sosirea poliției. Duminică, jandarmeria Finistère a anunțat că a deschis o anchetă penală pentru „încălcarea deliberată a măsurilor de siguranţă şi provocarea unor răni care ar putea împedică pe cineva să lucreze până la trei luni”. Femeia ar putea primi până la doi ani de închisoare și o amendă de 35.000 de dolari.

Exit mobile version