• Ovidio Guzmán López, fiul celebrului lord mexican al drogurilor Joaquín „El Chapo” Guzmán, a vorbit în public pentru prima dată de la arestarea sa.
  • Acesta este acuzat că a devenit un lider cheie în Cartelul Sinaloa în urma arestării tatălui său în 2016.
  • Ovidio vrea să își ceară scuze localnicilor pentru distrugerile și teroarea provocate de arestarea sa și de haosul care a urmat.

Ovidio Guzmán López, fiul celebrului lord mexican al drogurilor Joaquín „El Chapo” Guzmán, a vorbit în public pentru prima dată de la arestarea sa. Ovidio, în vârstă de 32 de ani, a fost capturat de armata mexicană în Jesús María, un orășel din statul Sinaloa, pe 5 ianuarie, în timpul unei operațiuni sângeroase în care au fost uciși 10 soldați și 19 presupuși asasini ai cartelului.

El Ratón (‘Șoarecele’) este acuzat că a devenit un lider cheie în Cartelul Sinaloa în urma arestării tatălui său în 2016. Mai exact, Ovidio și trei dintre frații săi – Iván Archivaldo Guzmán Salazar, Jesús Alfredo Guzmán Salazar și Joaquín Guzmán López – formează Los Chapitos și controlează o facțiune a imperiului de trafic de droguri care a rămas fidelă familiei Guzmán după arestarea lui El Chapo.

După ce a fost capturat, Ovidio a fost dus la închisoarea de maximă securitate Altiplano din Mexico City – întâmplător, aceeași închisoare de unde tatăl său evadase anterior. Se pare că a reușit să transmită un mesaj din închisoare prin intermediul rudelor, adresându-se în special locuitorilor din Jesús María, unde a fost capturat.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Vorbind pentru MILENIO, rudele au spus că mesajul este simplu: „Îmi pare rău”. Publicația relatează că Ovidio vrea să își ceară scuze localnicilor pentru distrugerile și teroarea provocate de arestarea sa și de haosul care a urmat. În urma schimbului de focuri care a durat 10 ore, asasinii cartelului au incendiat vehicule, au ridicat baraje rutiere și au tras în avioane comerciale, în ceea ce părea a fi o încercare de a împiedica autoritățile să își ducă șeful în altă parte. Rudele lui Ovidio au declarat pentru MILENIO că încearcă să răspândească mesajul în comunitatea rurală.

Cu toate acestea, mai mulți locuitori au rămas traumatizați de această încercare. Unul dintre ei a declarat pentru publicație: „În fiecare noapte visez același lucru: gloanțe, guachos (militari), rafale și elicopterul acela. Copiii mei sunt și mai traumatizați, nici măcar nu mai vor să meargă la școală, abia acum o săptămână au început să meargă pentru că nu vor să plece de aici.”