• Florian Coldea, fost director al SRI, e audiat la DNA.
  • Florian Coldea este audiat într-un dosar de trafic de influență.
  • Coldea a fost chemat la DNA cu generalul în rezervă Dumitru Dumbravă.

Florian Coldea, fost director al SRI, e audiat la DNA într-un dosar de trafic de influență.

Coldea a fost chemat la DNA împreună cu generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, să dea explicații dacă au cerut 600.000 de euro unui om de afaceri, ca să-i obțină doar o condamnare cu suspendare, într-un dosar de corupție.

Denunțul a fost făcut chiar de afaceristul în cauză, Cătălin Hideg. Acesta spune că le-a oferit procurorilor DNA mai mult de 20 de înregistrări care să-i susțină acuzațiile. Și mai susține că a plătit deja 100.000 de euro din suma cerută de Coldea și Dumbravă, prin avocatul Doru Trăilă, acuzat și el acum în acest dosar de trafic de influență.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

Omul de afaceri Cătălin Hideg a fost trimis în judecată în 2022, de către Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi cu acuzația că a fraudat fonduri europene, un prejudiciu estimat la 3 milioane de euro, prin compania Sanimed Internațional, pe care o conduce.

Ca să-l scape doar cu o condamnare cu suspendare, Generalul Dumbravă i-a cerut lui Hideg să apeleze la serviciile avocatului Doru Trăilă, cu care omul de afaceri a negociat suma de 600.000 de euro pentru servicii juridice.

Pe Florian Coldea, Hideg spune că l-ar fi întâlnit în 2023 și că mai mult de 100 de persoane i-au sugerat că „doar fostul șef al SRI îi poate rezolva problema, că doar el are pârghiile necesare să îl ajute.”

Hideg a mai declarat că Dumbravă și Coldea au încercat chiar să îl șantajeze să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Dosarul în care sunt audiați acum Coldea, Dumbravă și avocatul Trăilă este instrumentat de Mihaela Iorga, procuror-șef al Secției de Combatere a Corupției a DNA.

Citește și